Lettergrootte:

Zorg- en Servicecentrum het Zonnehuis

(Voor de informatiebrochure over het Zonnehuis klikt u hier.)

Zorg- en servicecentrum het Zonnehuis is sinds mei 2007 gevestigd in de wijk Stadshagen. Het verpleeghuis dat sinds 1972 gevestigd was aan de Zwartewaterallee, voldeed niet meer aan de bouwkundige eisen. De wijze van zorg geven is in het nieuwe Zonnehuis anders en eigentijdser. In het nieuwe Zonnehuis is namelijk de keuze gemaakt voor een kleinschalige benadering. Cliënten wonen in wooneenheden van 8 personen, die een eigen huishouding voeren. Men kan bijvoorbeeld zelf koken en boodschappen doen. Een groep wordt begeleid door 1 à 2 medewerkers en elke cliënt heeft een eigen woning. In het Zonnehuis verblijven zowel mensen met een somatische aandoening als mensen met psychogeriatrische problemen.Het Zonnehuis is van veel faciliteiten voorzien zoals de Plaza, een winkel, kap- en schoonheidssalon, kerk, grand café en restaurant. Er is een open verbinding met de wijk en de maatschappij, waarin ruimte is voor ontmoeting, comfort, huiselijkheid en gezelligheid. Ook buurtbewoners kunnen gebruik maken van de diensten van het zorg- en servicecentrum.

In het Zonnehuis worden basiszorgarrangementen aangeboden horend bij ZZP4 tot en met ZZP10. Voor een korte beschrijving van deze arrangementen klikt u hier.


Het ZonnehuisNieuws

Het ZonnehuisNieuws is een uitgave voor cliënten, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers van Zorg- en Servicecentrum het Zonnehuis te Zwolle. Daarnaast is het informatief voor andere belangstellenden.

De meest recente uitgaven:

Eerdere uitgaven:

Een papieren exemplaar van het ZonnehuisNieuws kunt u meenemen bij de balie van het Servicepunt in het Zonnehuis.


Locaties Zonnehuisgroep IJssel-Vecht weergeven
op een grotere kaart

Zorg- en Servicecentrum
het Zonnehuis
Nijenhuislaan 175
8043 WB  ZWOLLE
Tel. 038 - 4 574 574

Tom Tom gebruikers: het adres Nijenhuislaan 175 wordt (nog) niet herkend door navigatiesystemen. Kies bij het invoegen van het huisnummer voor kruising Hofstedestraat.

Busverbinding: vanaf het station in Zwolle kunt u lijn 1 nemen, deze vertrekt op maandag t/m zaterdag om het kwartier. Op zondag vertrekt de bus om het half uur.