Home | Aanbod | Dagbesteding
Terug naar Aanbod

Dagbesteding

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht biedt op al haar locaties uitgebreide mogelijkheden voor dagbesteding. Dagbesteding is een voorziening voor ouderen die thuis wonen en behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van zorg, begeleiding, behandeling, dagstructuur en/of activiteiten gedurende enkele dagen of dagdelen per week. Door dagbesteding kunnen cliënten thuis blijven wonen, ondanks een ziekte, lichamelijke beperkingen, geheugen-, emotionele of gedragsmatige problematiek. Ook als er andere omstandigheden zijn waardoor extra zorg, begeleiding of behandeling nodig is, kan dagbesteding een uitkomst bieden.

Het voordeel van dagbesteding is dat de mantelzorgers voor de duur van enkele dagdelen per week verlicht en ontlast worden in zorg, waardoor zij in staat zullen zijn de cliënt langer te ondersteunen.

Activiteiten

Naast individuele behandelingen worden er veel verschillende activiteiten geboden waaronder het bespreken van actualiteiten (krant lezen, gespreksgroepen), geheugentraining, fitness/beweging, koken en creatieve activiteiten. Hoewel de cliënten in een groep verblijven, is er ook ruimte voor individuele vragen en wensen. Tussen de middag kunnen cliënten tegen een geringe vergoeding een lunch gebruiken in de vorm van een broodmaaltijd of een warme maaltijd.

Onze deskundige medewerkers leveren zorg en kunnen de cliënten ondersteunen, aangepast aan de persoonlijke omstandigheden. Rekening houdend met de zorgvragen, wordt een programma geboden dat gericht is op het voorkomen van achteruitgang in het functioneren en op verbetering van het welzijn van de cliënt. Zonnehuisgroep IJssel-Vecht is gespecialiseerd in zorg voor mensen met verschillende vormen dementie, zoals alzheimer, en mensen met een psychische zorg-/begeleidingsvraag.

Diagnostiek en behandeling

Bestaat er nog onduidelijkheid over de reden waarom u extra ondersteuning nodig hebt? Dan is het binnen Zonnehuisgroep IJssel-Vecht tevens mogelijk om door het behandelcentrum nadere diagnostiek te laten verrichten. Ook voor specialistische behandelingen en/of advies kunt u terecht bij de deskundige professionals van het behandelcentrum van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, logopedist, psycholoog of ergotherapeut. Behandelingen kunnen tijdens het bezoek van de cliënt aan de dagbesteding op maat worden ingepast.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact op met één van onze consulenten. Zij informeren graag! U kunt de consulenten bereiken op telefoonnummer 038 - 457 4574 of per e-mail via consulent@zgijv.nl.

Willie van Dooren

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact op met Willie, onze zorgconsulent.

Neem contact op
met Willie

Vragen

Alle veelgestelde vragen
ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo