Home | Aanbod | Seniorenfitness
Terug naar Aanbod

Seniorenfitness

Aangeboden bij:

Seniorenfitness is bedoeld voor de “fitte” oudere die graag de conditie en spierkracht wil verbeteren of op peil wil houden. U oefent op fitnessapparatuur zoals de lopende band of de hometrainer. De eerste keer dat u komt, wordt uw basisconditie bepaald en wordt er een persoonlijk trainingsschema opgesteld. U traint vervolgens in de groep, maar wel volgens uw eigen programma. Voor deelname aan deze groep wordt een bijdrage gevraagd.

Fitgymnastiek

Bij deze vorm van groepstherapie staan de groep en het spel centraal. U oefent in groepsverband uw lenigheid om vervolgens met z’n allen een spelvorm te doen. Fitgymnastiek is bedoeld voor ouderen die een beperkte mobiliteit hebben en voor wie de fitnessgroep te hoog gegrepen is. Door samen te bewegen en elkaar te stimuleren ontstaat een sfeer waarin de fysieke mogelijkheden worden gestimuleerd. Voor deelname aan deze groep wordt een bijdrage gevraagd.

Bewegingsgroepen

Dit zijn groepen die zijn samengesteld op basis van chronische aandoening. Zo zijn er groepen voor cliënten met suikerziekte, voor cliënten met artrose en voor cliënten met COPD. Het voordeel van deze groepen is dat het oefenprogramma is afgestemd op uw aandoening en dat uw fysiotherapeut u informatie kan verstrekken over alles omtrent uw ziekte. Daarnaast ontmoet u lotgenoten en kunt u ervaringen uitwisselen. Deze bewegingsprogramma’s worden door de zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk vergoed.

Esther Brinkman

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact op met Esther, onze zorgconsulent.

Neem contact op
met Esther

Vragen

Alle veelgestelde vragen
ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo