Home | Aanbod | Fysiotherapie
Terug naar Aanbod

Fysiotherapie

Wanneer alledaagse activiteiten als lopen of traplopen niet meer gemakkelijk gaat of de kracht in uw benen of armen niet meer optimaal is, kan fysiotherapie een uitkomst bieden. Ons team van fysiotherapeuten is gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en begeleiden van fysiotherapeutische problemen bij volwassenen met veelal een complexe problematiek. De behandeling waar de fysiotherapie zich op richt, kan natuurlijk uit verschillende aandachtsgebieden bestaan.

Behandeling

Een behandeling van een fysiotherapeut richt zich onder andere op:

  • Het verbeteren van de kracht van de benen en/of armen, coördinatie, conditie en balans/stabiliteit
  • Pijnverlichting
  • Gewichtsproblematiek
  • Verbeteren van de alledaagse activiteiten: lopen (buiten- of binnenshuis) en traplopen
  • Advisering rondom loophulpmiddelen en het juiste gebruik hiervan

Fysiofitness

Naast reguliere fysiotherapie, wordt er in ons behandelcentrum in Zwolle ook fysiofitness gegeven. Wekelijks wordt deze fysiotherapeutische vorm van fitness gegeven onder begeleiding van een gediplomeerde fysiotherapeut. Voor u aan fysiofitness begint, testen we eerst uw fitheid tijdens een intake. Vervolgens stellen we samen met u doelen op waaraan u de komende tijd wilt werken.

Specialisaties

De fysiotherapieafdeling van ons behandelcentrum in Zwolle beschikt over verschillende specialisaties:

  • Geriatrie fysiotherapie
  • Neurorevalidatie
  • Prothesiologie, therapie na een amputatie
  • Cognitieve problematiek
  • Medical taping concept

Doorverwijzing

Sinds 2006 is het mogelijk om zonder verwijzing naar de fysiotherapeut te gaan. Alleen bij een chronische aandoening is een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Vergoeding

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Als u een aanvullende verzekering heeft, worden de kosten voor fysiotherapie vrijwel altijd vergoed. Wij declareren uw kosten meestal rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent, komen de kosten voor uw eigen rekening.

Bij een chronische indicatie wordt deze vergoeding ook uit de basisverzekering gehaald. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit uw aanvullende verzekering. De daaropvolgende fysiotherapeutische behandelingen worden vanuit uw basisverzekering vergoed.

De kosten voor fysiofitness bedragen €85,00 per kwartaal. Dit zijn 3 keer 15 lessen. Op afspraak kunt u eenmaal een gratis proefles fysiofitness volgen!

Het is belangrijk dat u voor uw eerste afspraak een geldig legitimatiebewijs mee neemt. Daarnaast is het goed om altijd vooraf uw polis na te kijken.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van de bovenstaande informatie nog vragen? Neem dan gerust contact op met het secretariaat via 038 – 4574 321 of door te mailen naar lefsec@zgijv.nl. Het secretariaat is op werkdagen beschikbaar vanaf 08:00 uur.

 

 

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht neemt deel aan de volgende multidisciplinaire netwerken:

Zowel voor fysiotherapie als fysiofitness zit u bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht goed. Zij neemt deel aan een multidisciplinair netwerk        Zowel voor fysiotherapie als fysiofitness zit u bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht goed. Zij neemt deel aan een multidisciplinair netwerk

Zowel voor fysiotherapie als fysiofitness zit u bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht goed. Zij neemt deel aan een multidisciplinair netwerk         Zowel voor fysiotherapie als fysiofitness zit u bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht goed. Zij neemt deel aan een multidisciplinair netwerk              Zowel voor fysiotherapie als fysiofitness zit u bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht goed. Zij neemt deel aan een multidisciplinair netwerk

 

Willie van Dooren

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact op met Willie, onze zorgconsulent.

Neem contact op
met Willie

Vragen

Alle veelgestelde vragen
ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2019Website doorMotivo