Home | Aanvullende diensten | Woonzorgzone

Aanvullende diensten woonzorgzone Het Zonnehuis

Hieronder leest u de mogelijkheden voor aanvullende diensten in de woonzorgzone rondom het Zonnehuis.

Maaltijd aan huis

Wanneer u niet zelf wilt of kunt koken zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar. Zo zijn er afspraken gemaakt met WijZ over het aanbieden van maaltijden bij u thuis. De aan huis geleverde dinerdozen bevatten zeven diepgevroren maaltijden. De samenstelling van de doos bepaalt u geheel zelf door een keuze te maken uit een uitgebreide brochure. Ook indien u een dieet volgt zijn er uitgebreide mogelijkheden. U bepaalt zelf hoe vaak u hiervan gebruik wilt maken. Veel klanten laten bijvoorbeeld een doos per twee weken leveren, zodat een prettige afwisseling met zelf koken mogelijk is. Doordat de maaltijd diepgevroren wordt aangeleverd is er meer vrijheid in het moment waarop de maaltijd wordt genuttigd. Indien u hiervan gebruik maakt is het mogelijk via WijZ een eenvoudig te bedienen magnetron gratis in bruikleen te krijgen.

De Plaza

Wanneer u een hapje buiten de deur wilt eten, bent u van harte welkom in de Plaza van het Zonnehuis. Hier bevindt zich een restaurant waar u kunt genieten van een kopje koffie, lunch, snacks of een heerlijk diner. Tevens vindt u in de Plaza een Grand Café, een kap-/beautysalon en een winkel. Regelmatig staan er diverse kramen met bijvoorbeeld kleine cadeautjes, sieraden enz. Er zijn op diverse plekken zitjes opgesteld. Zo is er een leestafel, een gezellige zithoek bij de haard en zijn er diverse zitjes nabij het restaurant, de foyer en de terrassen. Ook uw familie en vrienden zijn van harte welkom!

Activiteiten

Vanuit het Zonnehuis wordt ook een aantal activiteiten georganiseerd waaraan u kunt deelnemen. Zo wordt er iedere maand een gezamenlijke (thema)maaltijd geserveerd en een high tea. Daarnaast bestaat er het concept aanschuiftafel. Iedereen die het gezellig vindt om samen met anderen te eten kan hier aanschuiven. De gastvrouw van de Plaza heet u hartelijk welkom en kan u voorzien van alle benodigde informatie.

Ontspanning en activiteiten

Eenmaal per week wordt door Zonnehuisgroep IJssel-Vecht een koffieochtend georganiseerd voor alleen bewoners van een woon-zorgcomplex. De koffieochtend vindt plaats in dat woon-zorgcomplex of in het Zonnehuis. Naast het gezellig samen koffie drinken is het ook mogelijk informatie uit te wisselen. In samenspraak met de bewoners worden en kunnen er diverse activiteiten worden aangeboden op de locatie (indien er een gemeenschappelijke ruimte is).

Tevens kan men deelnemen aan activiteiten die speciaal voor alle bewoners van het woon-zorgcomplex worden georganiseerd in het Zonnehuis of deelnemen aan de activiteiten die voor de bewoners van het Zonnehuis worden georganiseerd. U kunt hierbij denken aan een klassiek concert, bingo, bloemschikken, schilderen etc. De activiteiten worden elke twee maanden bekend gemaakt via het ZonnehuisNieuws.

Bibliotheek Zonnehuis

In de Plaza, naast de winkel, bevindt zich de bibliotheek van het Zonnehuis. Een deel van de collectie bestaat uit Groot Letter boeken (aangegeven met een G). Via een map waarin u noteert welk boek u wilt lenen, kunt u alle dagen van de week gebruik maken van deze bibliotheek.

Bibliotheek aan huis

U wilt graag gebruik maken van Bibliotheek Zwolle, maar u bent niet in staat om zelf naar de bibliotheek te komen? Dan is bibliotheek aan huis misschien iets voor u. Een vrijwilliger haalt en brengt één keer per drie weken boeken voor u vanuit de bibliotheek. Wilt u hiervan gebruik maken: deze dienst wordt verzorgd door WijZ.

Cateringservice

Wilt u uw verjaardag groots vieren, maar het huis is te klein? Dan kunt u ook bij het Zonnehuis terecht. Het is mogelijk ruimtes te huren of een tafel in de Plaza te reserveren, waarbij de medewerkers uiteraard de cateringservices kunnen verzorgen. De tarieven zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Ook is het mogelijk versnaperingen voor thuis te bestellen. Hierbij kunt u denken aan gebak en hapjes, maar ook aan een buffet voor een gezellig etentje. Op het afgesproken moment kunt u de bestelling in de Plaza afhalen.

Kapsalon/schoonheidsspecialist

Heerlijk verwend worden door onze schoonheidsspecialiste of met een nieuw kapsel weer naar huis? De kap-/beautysalon bevindt zich in de Plaza van het Zonnehuis. U kunt een afspraak maken via het servicepunt van het Zonnehuis.

Winkel

In de Plaza van het Zonnehuis is een winkel gevestigd: de Spar. De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag. U kunt het assortiment vergelijken met dat van een “buurtwinkel”.

Boodschappenservice

De Spar kan ook een boodschappenservice verzorgen. U levert per post, mail of fax aan welke boodschappen u wilt hebben en u krijgt deze boodschappen thuis bezorgd. Vandaag bestellen is overmorgen leveren. Een ideale oplossing voor de zware artikelen! Deze service wordt verzorgd vanuit de Roemervisserstraat in de Wipstrik, een groot filiaal, dus u hebt ruime keuze.

Ook kunt u ervoor kiezen om alleen gebruik te maken van de bezorgservice. U dient dan zelf in de winkel de boodschappen te pakken en af te rekenen. De boodschappen worden daarna tegen een vergoeding bij u thuis bezorgd.

Linnenservices

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht beschikt in samenwerking met Synergy Health Textielservice over een eigen wasserij in Zwolle. Dit stelt ons in staat om de was vlekkeloos voor u te verzorgen; of het nu gaat om wassen of chemisch reinigen van kleding, beddengoed of handdoeken. Ook biedt Synergy Health de mogelijkheid linnengoed te huren.

Technische services

In elke woning zijn soms technische klussen te doen. Zonnehuisgroep IJssel-Vecht helpt u graag met diverse hand- en spandiensten, zoals het ophangen van schilderijen of het instellen van radio of tv. Indien mogelijk zal onze eigen technische dienst de werkzaamheden uitvoeren. Indien dit niet mogelijk is bemiddelen wij graag met onze huisleverancier om te komen tot een gunstige prijs.

Logeerkamer

Indien u bezoek hebt dat graag een keer wil blijven overnachten, is het mogelijk een logeerkamer te huren.

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo