Home | Actueel | De eerste ervaring met Philadelphia!

De eerste ervaring met Philadelphia!

De eerste ervaring met Philadelphia!

Begin juni informeerden wij u in een eerder nieuwsbericht al over de samenwerking tussen Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en Stichting Philadelphia. Philadelphia is een organisatie die zorg, begeleiding, ondersteuning en dagbesteding levert aan cliënten met een verstandelijke beperking. Met enthousiasme konden we toen melden dat medewerkers en cliënten van Stichting Philadelphia zouden starten in het Zonnehuis.

Best spannend

Op maandag 4 juli startte de cliënten van Philadelphia op de Plaza van het Zonnehuis. Wellicht bent u de afgelopen periode al één van de cliënten of begeleiders tegengekomen. De cliënten zijn herkenbaar aan hun zwarte blouse met Philadelphia op hun rug en naamkaartje van Philadelphia. Voor zowel cliënten als begeleiders was het spannend om te beginnen. Wat stond hen te wachten en is het echt zo leuk als waar we al weken naar uitgekeken hebben?

De laatste vraag is te beantwoorden met een volmondige: JA! Op de vraag of de cliënten hun oude werk missen en of ze soms terug willen, krijgen we volmondig NEE te horen. Toch was het vooral in de eerste weken voor de cliënten van Philadelphia nog allemaal wat wennen. Zomaar op een 'vreemde' werkplek de kastjes los mogen trekken om producten uit te halen of linnengoed aan te vullen, is iets wat je niet dagelijks overkomt. Vier weken later begint een ieder al aardig zijn of haar draai te vinden en hebben ze met elkaar en de bewoners van het Zonnehuis veel plezier!

Gezellige praatjes

De medewerkers van de Plaza van het Zonnehuis vonden het in het begin ook even spannend. Er speelden vragen als: met welke cliënten krijg je te maken, hoe erg is hun handicap, kunnen wij daar wel mee omgaan, lopen ze ons niet in de weg? De eerste dagen was het zoeken, maar waren we positief verrast! De cliënten van Philadelphia zijn goed aanspreekbaar, willen graag een praatje maken, hebben lol en er worden grapjes gemaakt. Ze drinken samen koffie met de medewerkers van de Plaza en ook het contact met de gasten op de Plaza is erg leuk! Het is leuk om te zien hoe er tussen de cliënten van Philadelphia en de bewoners van het Zonnehuis al vele praatjes gemaakt zijn!

Werkzaamheden

De cliënten van Philadelphia helpen momenteel in de keuken, op de Weteringbuurt en op de Plaza. Werkzaamheden zijn onder andere het schoonmaken van de tafels en stoelen, aanvullen van producten, ondersteunde werkzaamheden in de keuken, linnengoed verdelen en een spelletje of praatje maken met bewoners. De komende periode wordt er gekeken of het wellicht mogelijk is de werkzaamheden verder uit te breiden.


Terug naar laatste nieuws

Het Zonnehuis

Nijenhuislaan 175
8043 WB ZWOLLE
038 - 457 4574
info@zgijv.nl

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo