Home | Actueel | Bijeenkomst 'Zorgen voor later'

Bijeenkomst 'Zorgen voor later'

Bijeenkomst 'Zorgen voor later'

Dinsdagavond 25 oktober was er een mooie avond in de Stadsgehoorzaal in Kampen georganiseerd door Rabobank IJssel-Delta. In navolging op een geslaagde bijeenkomst over ‘Zorgen voor later’ in april dit jaar in Zwolle, werd er nu een bijeenkomst in Kampen georganiseerd. Onze consulent Wonen, Zorg en Welzijn, Sandra Blaauwgeers, was hier wederom bij aanwezig als zorgexpert.

Ontwikkelingen zorg

De avond begon met de presentatie van Sandra over de ontwikkelingen in de zorgkosten, de huidige wettelijke regelingen in de langdurig zorg, waar men kan aankloppen voor zorg en welke eigen bijdrages er gelden. Tot slot gaf Sandra het publiek enkele overwegingen mee, om keuzes te maken over de toekomst als het gaat om zorg en zorgkosten. De rode draad was dat de overheid steeds minder regelt en dat een steeds groter beroep gedaan wordt op eigen regie en hulp uit de omgeving.

Eigen regie

Daarna hield de notaris een presentatie over het levenstestament. Zijn boodschap was dat het belangrijk is om wensen rond zorg en behandeling te delen, om zelf de regie te houden op het moment dat je nog leeft, maar zelf niet meer kunt beslissen.   

Bewustwording

De zaal zat vol geïnteresseerd publiek; niet alleen uit Kampen, maar ook uit Zwolle nadat ze van anderen gehoord hadden over de eerdere inspirerende bijeenkomst van de Rabobank in Zwolle. De reacties van de aanwezigen waar heel positief; interessant, informatief, er is bewustwording gecreëerd. "Er was een leuke interactie met vragen en naderhand waren er enkele mooie persoonlijke gesprekken onder het genot van een hapje en drankje", aldus Sandra Blaauwgeers.

Vragen?

Heeft u zorgvragen of wilt u een gesprek over uw persoonlijke situatie? Neemt u dan gerust contact op met één van onze consulenten. Zij helpen u graag! U kunt ze bereiken op telefoonnummer 038-457 4302 of via consulenten@zgijv.nl.


Terug naar laatste nieuws

Centraal Bureau

Zwartewaterallee 25-B
8032 DZ Zwolle
038 - 4574 574

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo