Home | Actueel | Dagbesteding Aan de Vecht jarig!

Dagbesteding Aan de Vecht jarig!

Dagbesteding Aan de Vecht jarig!

Op zes oktober is het eenjarig bestaan van dagbesteding Aan de Vecht in Ommen gevierd. Samen met de bezoekers van de dagbesteding werden, onder het genot van een kop koffie en gebak, mooie herinneringen opgehaald. Want wat zijn er al veel activiteiten ondernomen, zowel op dagbesteding als in de omgeving.

Genieten

Zo hebben de bewoners een aantal tuincentra bezocht. En in september is een dagje uit georganiseerd naar Slagharen, met de taxi! Er is genoten van de mooie kerk die in het teken stond van Oost en Dank feest. De kerk was prachtig versierd met mooie bloemstukken en natuurlijke materialen. Daarna werd er samen gegeten en tot slot werd nog het streekmuseum bezocht. Het was een heerlijke dag! Ook wordt er volop genoten van de prachtige tuin en het mooie uitzicht.

We kijken positief terug op de afgelopen periode en ook weer vooruit naar de komende maanden. Deze zal in teken staan van herfst en de feestmaand december. We gaan weer genieten van speculaas, kerstkransjes en gezellige activiteiten.

Dagbesteding

De dagbesteding Aan de Vecht is onderdeel van locatie de Hoekstee. Een mooie, kleinschalige locatie met een prachtige tuin en mooi uitzicht over de weilanden. Dagbesteding is een voorziening voor ouderen die thuis wonen en behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van zorg, begeleiding, behandeling, dagstructuur en/of activiteiten gedurende enkele dagen of dagdelen per week. Dagbesteding Aan de Vecht heeft zowel een PG-groep (psychogeriatrie) als een GP-groep (gerontopsychiatrie).

GP-groep

Met name de GP-groep is een aanwinst voor Ommen, omdat dagbesteding voor deze groep mensen mondjesmaat wordt aangeboden. De GP-groep is speciaal voor mensen die te kampen hebben met chronische psychiatrische klachten, soms gecombineerd met lichamelijke aandoeningen. Dagbesteding Aan de Vecht biedt twee dagen per week ondersteuning bij psychische problematiek. Hierbij kunt u denken aan emotionele en gedragsmatige uitingen, bijvoorbeeld ten gevolge van depressie of rouwverwerking. Het aangeboden programma richt zich op verbetering van psychosociale welzijn en zelfredzaamheid.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de dagbesteding? Belt u gerust met één van onze consulenten op (038) 457 4302, zij staan u graag te woord!


Terug naar laatste nieuws

De Hoekstee

Hessel Mulertstraat 20
7731 CL Ommen
038 - 457 4574
info@zgijv.nl

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo