Home | Actueel | Vloeibare pepernoten

Vloeibare pepernoten

Vloeibare pepernoten

Voor een aantal van onze bewoners is eten en drinken niet vanzelfsprekend. We zijn altijd op zoek naar alternatieven, zodat ze toch kunnen blijven genieten. Rond Sinterklaas hebben we vloeibare pepernoten voor hen gemaakt.

Mogelijkheden

Door Nestlé is geld beschikbaar gesteld voor scholing van personeel gericht op voeding. Van Nestlé komt o.a. de bijvoeding, sondevoeding en het verdikkingsmiddel, dat we als organisatie gebruiken. Samen met de diëtiste zijn de mogelijkheden besproken en zo ontstond het idee om tijdens de feestdagen iets te doen voor de bewoners met slikproblemen. Het werden vloeibare pepernoten. Lekker en ook nog eens makkelijk om te maken!

Enthousiast

Donderdagmorgen 1 december was het zover. De keuken van het Zonnehuis was 's ochtends al begonnen met het klaarmaken van de vloeibare pepernoten. Door enkele pepernoten te laten smelten in melk werden de pepernoten zacht en vloeibaar werden. Dit werd in leuke bakjes gedaan. De logopedisten kwamen de vloeibare pepernoten ophalen en deelden deze samen met gewone pepernoten uit op alle afdelingen. Bewoners en medewerkers reageerden vol enthousiasme en verbazing. Velen vonden het een leuk idee om tijdens de sinterklaasviering zelf klaar te maken. Het recept van vloeibare pepernoten werd op papier uitgedeeld.

Tip voor kerst

De logopedisten hebben nog een kersttip. Laat kerstkransjes smelten in melk en maak er vloeibare kerstkransjes van. Doe dit in een mooi bakje en met een toefje slagroom erop, heb je zo een mooie lekkernij tijdens de kerst.

 

Het was een zeer geslaagde actie! En wat fijn dat we op deze manier iets kunnen doen voor onze bewoners met slikproblemen.

 

 


Terug naar laatste nieuws

Centraal Bureau

Zwartewaterallee 25-B
8032 DZ Zwolle
038 - 4574 574

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo