Home | Actueel | Persverklaring: veranderingen in de Molenhof

Persverklaring: veranderingen in de Molenhof

Persverklaring: veranderingen in de Molenhof

De Molenhof in Assendorp in Zwolle is aan haar tweede Jeugd begonnen. Het verzorgingshuis kan niet langer op de huidige manier voortbestaan: het is noodzakelijk dat het pand wordt verbouwd. Daarnaast is er nieuwe wetgeving op het gebied van wonen en zorg en komt met de vergrijzing een nieuwe generatie ouderen aan die op een andere manier oud willen worden.


Samen hebben we bepaald hoe de Molenhof nu en in de toekomst een fijn thuis kan bieden, waarbij wonen centraal staat, bewoners zelf de regie hebben en de zorg per bewoner op maat geregeld kan worden. Waarbij de Molenhof het stralende middelpunt van Assendorp is, waar jong en oud samenkomt.

Start verbouwing

Er gaat het komende jaar veel veranderen in de Molenhof. In 2017 wordt de Molenhof grondig verbouwd. In maart start de verbouwing van het gebouw en de woningen. Bewoners moeten hiervoor tijdelijk verhuizen naar een andere woning in het gebouw en kunnen daarna terugverhuizen naar hun vernieuwde appartement.

Zorg in de Molenhof

Het is voor bewoners, Habion en de Zonnehuisgroep IJssel-Vecht een flinke omschakeling om de nieuwe Molenhof mogelijk te maken. Zonnehuisgroep IJssel-Vecht heeft geconstateerd dat ze haar visie op wonen en zorg onvoldoende kwijt kan in het concept de Tweede Jeugd. Dat betekent dat Habion en de Zonnehuisgroep, met respect voor elkaars keuze, de samenwerking beëindigen. Zonnehuisgroep IJssel-Vecht vertrekt daarom in goed overleg uit de Molenhof per 1 juli 2017. Habion heeft een zorgorganisatie, Vérian, bereid gevonden de zorg te continueren voor alle bewoners in de nieuwe Molenhof.

Keuze

De bewoners mogen zelf kiezen. Ze kunnen in de Molenhof blijven wonen, waar ze de benodigde zorg van de nieuwe zorgorganisatie krijgen. En willen de bewoners de zorg van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht houden, dan kunnen ze met meeverhuizen naar woonzorgcentrum de Venus in Zwolle zorglocatie van Driezorg. De zorgmedewerkers van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht verhuizen mee.

 

Beide partijen zijn het er over eens: bewoners staan centraal. Zij zullen daarom zorgvuldig worden begeleid bij de veranderingen.


Dit is een gezamenlijke persverklaring. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Louise Kerkdijk van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht via 038 - 457 4574 of Annemiek van Vondel van Habion via 030 - 22 04 704.  


Terug naar laatste nieuws

Centraal Bureau

Zwartewaterallee 25-B
8032 DZ Zwolle
038 - 4574 574

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo