Home | Actueel | Inloopmiddag Dagbesteding Aan de Vecht

Inloopmiddag Dagbesteding Aan de Vecht

Inloopmiddag Dagbesteding Aan de Vecht

Dagbesteding Aan de Vecht, onderdeel van zorglocatie de Hoekstee, houdt sinds januari elke twee tot drie weken een inloopspreekuur voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden.

Laagdrempelig

In het kader van de participatie helpen buurtbewoners mee met flyeren. Ze leggen uit wat de bedoeling van het inloopspreekuur is en beantwoorden vragen. Op vrijdag hebben de buurtbewoners nog geen activiteitenaanbod, zij helpen dan graag mee. Mensen vindt het best moeilijk om zomaar ergens naar binnen te lopen, omdat ze niet precies weten waar ze moeten zijn en wat ze moeten verwachten. Daarom ontvangt een buurtbewoner de gasten bij de voordeur, waarna ze warm worden ontvangen door de begeleidster van de dagbesteding. Zij wordt geholpen door twee vaste vrijwilligers, die het gezicht én het aanspraakpunt zijn van de buurt.

Informatie

Samen wordt er eerst een kopje koffie of thee gedronken, waarna een kennismakingsrondje plaatsvindt. Zo leren mensen elkaar wat beter kennen en wordt hun sociale netwerk vergroot. Dit wordt als heel positief ervaren! De begeleidster van de dagbesteding geeft uitleg over de verschillende groepen die Dagbesteding Aan de Vecht kent. Er wordt gesproken over de rol van de consulenten Wonen, Zorg en Welzijn. De consulenten geven informatie, adviseren en zorgen voor doorverwijzingen. Ook geven zij rondleidingen op locatie de Hoekstee, waar Dagbesteding Aan de Vecht een onderdeel van is.

Behoefte

Met de gasten wordt besproken waar de behoeftes liggen. Een kleindochter oppert het idee om een kleine creatieve doe-opdracht te doen. Dit resulteert dan ook meteen in een thema voor de volgende inloopbijeenkomst, namelijk ‘Doen’! Ook andere wensen en ideeën zijn van harte welkom. Na elk inloopspreekuur wordt afgesproken wanneer het volgende inloopspreekuur plaatsvindt en wat het thema zou kunnen zijn.

Welkom!

Na afloop van de inloopbijeenkomst werd aan de gasten gevraagd wat ze van het inloopspreekuur vonden. Ze gaven aan dat het lekker warm was en dat de sfeer gemoedelijk en gezellig was. Het was fijn om te zien dat er naast buurtbewoners ook mantelzorgers en een kleinkind was meegekomen.

Wilt u ook een keer bij het inloopspreekuur aanwezig zijn? U bent van harte welkom! Belt u met 0529 - 455 707 of neem contact op met één van onze consulenten.


Terug naar laatste nieuws

De Hoekstee

Hessel Mulertstraat 20
7731 CL Ommen
038 - 457 4574
info@zgijv.nl

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo