Home | Actueel | Persbericht: Warme ontvangst voor de bewoners van de Molenhof

Persbericht: Warme ontvangst voor de bewoners van de Molenhof

Persbericht: Warme ontvangst voor de bewoners van de Molenhof

Ze hoeven er niks voor te doen, de bewoners die van de Molenhof naar woonzorgcentrum De Venus verhuizen. Zonnehuisgroep IJssel-Vecht neemt de gehele verhuizing uit handen. De bewoners verlaten ’s ochtends hun appartement in de Molenhof om aan het eind van de middag hun nieuwe appartement in De Venus te betrekken. De meubels staan weer op hun plek en de meeste dozen zullen uitgepakt zijn. De bewoners worden in drie dagen verhuisd. Een hele operatie, maar op 2 maart zijn alle bewoners over.

Keuze

De afgelopen weken zijn intensief geweest voor de bewoners van de Molenhof. Nadat Habion en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht besloten om hun samenwerking in de Molenhof te beëindigen, was het aan de bewoners om een keuze te maken: in de Molenhof blijven wonen of meeverhuizen met Zonnehuisgroep IJssel-Vecht naar De Venus. Er zijn gesprekken gevoerd, informatiebijeenkomsten gehouden en er is een kijkdag in De Venus georganiseerd, zodat de bewoners een weloverwogen keuze konden maken. 36 bewoners hebben aangegeven mee te willen verhuizen met Zonnehuisgroep IJssel-Vecht.

Flexibel

En deze week is het zover. De bewoners verhuizen samen met de zorgmedewerkers naar De Venus. Een woonzorgcentrum dat qua ambiance en faciliteiten vergelijkbaar is met de Molenhof. Voor deze kwetsbare ouderen, die veel zorg en aandacht nodig hebben, is De Venus een fijne en veilige woonomgeving. De bewoners zullen best even moeten wennen aan hun nieuwe stekje, een verhuizing op oudere leeftijd is niet niks. Maar ouderen zijn nog heel flexibel, weet Zonnehuisgroep IJssel-Vecht uit ervaring. Als de zorgmedewerkers meegaan en hun dagstructuur blijft hetzelfde, voelen de bewoners zich ook snel weer op hun plek. Daarnaast worden de bewoners en de zorgmedewerkers warm ontvangen door de medewerkers van De Venus. Ook de huidige bewoners van De Venus zijn enthousiast. Meer bewoners geeft ook meer gezelligheid en aanspraak.

Actief in de wijk

Voor de bewoners die in de Molenhof blijven wonen, verandert er ook het één en ander. Vanaf 1 maart start de verbouwing van de Molenhof door Habion en vanaf 1 juli neemt Vérian de zorg over. Zonnehuisgroep IJssel-Vecht blijft tot 1 juli verantwoordelijk voor haar bewoners. Zij blijven gewoon de zorg en aandacht ontvangen die zij nodig hebben én die ze gewend zijn! Zonnehuisgroep IJssel-Vecht blijft ook na 1 juli actief in de wijk Assendorp. Zij is regisseur van de thuiszorg in Assendorp en blijft haar diensten, zoals huishoudelijke hulp, thuiszorg en behandelingen, aanbieden in de wijk.


Terug naar laatste nieuws

Centraal Bureau

Zwartewaterallee 25-B
8032 DZ Zwolle
038 - 4574 574

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo