Home | Actueel | De Hoekstee: rust dankzij StrongSisterRun!

De Hoekstee: rust dankzij StrongSisterRun!

De Hoekstee: rust dankzij StrongSisterRun!

In september 2016 liepen duizenden vrouwen de StrongSisterRun. Een obstakelrun die ruim zeven kilometer lang is en waarbij 21 hindernissen worden getrotseerd. Een behoorlijke uitdaging dus. Tussen de paar duizend vrouwen zaten 15 medewerkers van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Zij gingen deze uitdaging aan voor het welzijn van de bewoners in de Hoekstee.

Alles voor onze bewoners

De 15 medewerkers hebben alles gegeven wat zij in zich hadden om dit pittige parcours uit te lopen. Maar dat deden zij niet voor niks. De medewerkers lieten zich sponsoren door mantelzorgers, familieleden en vrienden van zowel de bewoners als van hun zelf. Met deze sponsoractie wilde de Hoekstee het welzijn van haar bewoners bevorderen.

Leefomgeving veranderen

En dat is gelukt! Met het geld dat de medewerkers door de StrongSisterRun hebben opgehaald én dankzij een grote, gulle sponsoring van reclamebureau Alfabet in Den Ham heeft de Hoekstee haar leefomgeving veranderd. Alfabet heeft de deuren in de zorglocatie gecamoufleerd met deurstickers. Ook heeft zij daglichtsimulatie geplaatst.

Voordelen

Dankzij de deurstickers zijn dementerende bewoners een stuk minder onrustig. Het gevoel van de gesloten deuren wordt weggenomen, doordat de deur niet opvalt. Ook de daglichtsimulatie zorgt voor veel rust bij bewoners. Dankzij deze simulatie wordt het verstoorde dag- en nachtritme verbeterd waardoor bewoners beter slapen, overdag actiever zijn en het gedrag verbeterd. Een ware verbetering in het welzijn van onze bewoners! Daarom bedankt de Hoekstee alle sponsoren, de 15 toppers die de StrongSisterRun liepen en reclamebureau Alfabet voor hun inzet om deze geweldige verbeteringen te realiseren!

Foto: Het team van de Hoekstee!


Terug naar laatste nieuws

De Hoekstee

Hessel Mulertstraat 20
7731 CL Ommen
038 - 457 4574
info@zgijv.nl

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo