Home | Actueel | 24-meter lange modelspoorbaan op Soestwetering

24-meter lange modelspoorbaan op Soestwetering

24-meter lange modelspoorbaan op Soestwetering

Begin dit jaar werd de Modelspoorgroep IJsselland door collega’s van de Weteringbuurt (zorglocatie naast het Zonnehuis) benaderd met de vraag of zij interesse hadden in het opzetten van hun modelspoorbaan op Soestwetering, een afdeling van de Weteringbuurt. Voor de modelspoorgroep IJsselland ook geen alledaagse vraag, dus werd er een kennismaking ingepland. Tijdens deze kennismaking werden beiden partijen hoe langer hoe meer enthousiast.

Soestwetering heeft op de gang een grote ruimte die afgesloten is met glas. De afdeling was al langere tijd op zoek naar een passende invulling voor deze ruimte. Het toeval wilde dat de modelspoorgroep op zoek was naar een vaste ruimte. De foto’s die de Modelspoorgroep toestuurden, logen er niet om; de modelspoorbaan is een prachtige miniatuurlandschap waar de treinen doorheen rijden.

De modelspoorbaan komt achter glas te staan, zodat bewoners, als zij op de gang lopen, langs de spoorbaan kunnen lopen. Op een zondag werd de baan geleverd en is in diezelfde week verder opgebouwd. De modelspoorgroep onderhoudt de baan en zal wekelijks aanwezig zijn om de treinen te laten rijden. De Weteringbuurt is ontzettend blij met deze mooie samenwerking. De bewoners genieten er enorm van!

Over Modelspoorgroep IJsselland

De Modelspoorgroep IJsselland is een vereniging met regionale dekking in de driehoek Zwolle - Apeldoorn – Deventer en is opgericht in 1999. De vereniging is in staat om een leuke modelspoorbaan neer te zetten. Van oorsprong is de modelspoorbaan samengesteld uit afzonderlijke modules van diverse leden en zijn opgebouwd conform de zogeheten H0bbyTRAK-normering. Deze module baan is gebouwd naar Nederlands voorbeeld en telt een goede 50 modules van 60 x 1,20m.

Sinds september 2016 is de vereniging in het bezit van een tweede modulebaan. Deze heeft een lengte van ongeveer 25 meter. De modulebaan toont een zo realistisch mogelijke afspiegeling van een landschap naar Duits voorbeeld rond de jaren 50. Op de modules zijn diverse thema’s te zien die in het dagelijks leven de spoorwereld bezig houden. Rijden met correcte treinsamenstellingen (stoom/diesel) staat hierbij hoog in het vaandel.

De leden hebben zich tot doel gesteld om de kwaliteit van de te bouwen modules op een steeds hoger peil te krijgen. Hiervoor zijn onder andere de onderlinge contacten tussen de leden tijdens showdagen en bijeenkomsten zeer waardevol.


Terug naar laatste nieuws

Centraal Bureau

Zwartewaterallee 25-B
8032 DZ Zwolle
038 - 4574 574

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo