Home | Actueel | Tweede fase verbouwing de Hoekstee in volle gang

Tweede fase verbouwing de Hoekstee in volle gang

Tweede fase verbouwing de Hoekstee in volle gang

Zorglocatie de Hoekstee, onderdeel van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, is begonnen met de tweede fase van haar verbouwing. Begin 2014 werd de eerste fase opgeleverd. De tweede fase staat in het teken van de creatie van een voorziening voor de dagbesteding, die zich vestigt in de Hoekstee zelf. Vier dagen in de week kunnen hier mensen met een indicatie voor dagbesteding terecht. De oplevering van de dagbesteding is gepland voor mei 2015.

Veranderingen in de zorg

De ontwikkeling speelt op een positieve wijze in op de veranderingen in de zorg. "Een voorziening als deze draagt eraan bij, dat mensen langer thuis kunnen wonen. Doordeweeks kunnen zij deelnemen aan activiteiten buiten huis, waardoor de druk op familieleden ook wordt verlaagd", aldus Wilma Woker, teammanager van de Hoekstee. Voor de Hoekstee zelf heeft het ook zijn voordelen. Wanneer de dagbesteding klaar is, wordt het makkelijker schakelen tussen de dagbesteding (nu nog elders tijdelijk gevestigd) en de zorg binnen de Hoekstee. 

Andere doeleinden  

Wanneer de ruimte niet in gebruik is kunnen er andere activiteiten plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan vergaderingen, herdenkingsdiensten en kerkdiensten. Verder betekend de nieuwe ruimte meer mogelijkheden voor familieleden, voor bijvoorbeeld het houden van een feestje in het weekend. In dat geval zit men wel in het gebouw, maar niet op de afdeling. Zo kan men gebruik maken van de faciliteiten van de Hoekstee, maar is het rustiger voor andere bewoners die zich binnen het gebouw bevinden. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van dagbesteding en/of zorg binnen de Hoekstee? Neemt u dan gerust contact op onze consulenten.


Terug naar laatste nieuws

De Hoekstee

Hessel Mulertstraat 20
7731 CL Ommen
038 - 457 4574
info@zgijv.nl

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo