Home | Actueel | Marga Bult in het Zonnehuis voor een dementievriendelijk Overijssel

Marga Bult in het Zonnehuis voor een dementievriendelijk Overijssel

Marga Bult in het Zonnehuis voor een dementievriendelijk Overijssel

Op maandag 18 juni treedt de bekende Overijsselse Marga Bult op voor bewoners, medewerkers en buurtgenoten op het Zonnehuis in Zwolle. Daarnaast geeft ze een workshop ‘GOED omgaan met dementie’.

De aanleiding is de campagne ‘Samen maken we Overijssel dementievriendelijk’ waarin het Zonnehuis samen optrekt met Samen dementievriendelijk. Marga Bult is ambassadeur en trainer bij Samen dementievriendelijk.

Meest dementievriendelijke (t)huis
Het Zonnehuis – onderdeel van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht - heeft de ambitie om het meest dementievriendelijke (t)huis van de regio te worden. Om die reden doet de organisatie mee aan de campagne voor een dementievriendelijk Overijssel. Zo krijgen medewerkers onder andere de training ‘GOED omgaan met dementie’ van Samen dementievriendelijk aangeboden.

Vergeet-me-niet-pad
Bij de entree van het Zonnehuis wordt een ‘Vergeet-mij-niet-pad’ aangelegd. Dat is een markering van krijt in de vorm van vergeet-mij-nietjes. Het blauwe bloemetje staat symbool voor het rekening houden met mensen met dementie.

Uitnodiging buurtbewoners
Ook buurtgenoten van het Zonnehuis en geïnteresseerden zijn nadrukkelijk uitgenodigd om op 18 juni aanwezig te zijn. Vanaf 10.30 uur kunnen zij binnenlopen voor koffie met iets lekkers. Na welkomstwoorden geeft Marga Bult een mini-concert. Tussen 12 en 13 uur geeft zij samen met co-trainer Lia van Nimwegen een workshop waarin deelnemers aan de hand van voorbeelden tips krijgen hoe ze goed om kunnen gaan met een naaste, cliënt of klant met dementie.


Terug naar laatste nieuws

Centraal Bureau

Zwartewaterallee 25-B
8032 DZ Zwolle
038 - 4574 574

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2018Website doorMotivo