Home | Actueel | Zwolse jongeren maken kennis met de ouderenzorg

Zwolse jongeren maken kennis met de ouderenzorg

Zwolse jongeren maken kennis met de ouderenzorg

Stichting JOW! en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samenwerken om jongeren kennis te laten maken met de ouderenzorg. Door dit initiatief willen JOW! en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht hun steentje bijdragen aan het oplossen van het personeelstekort in de zorg. Door de jongeren nu al kennis te laten maken met hoe het is om binnen een woonzorgcentrum te werken kiezen er hopelijk meer jongeren voor een opleiding in die richting.

Geslaagde try-out
Na geslaagde try-out in Zwolle gaan nu iedere avond enkele jongeren van JOW! op bezoek bij de koffiemomenten in de huiskamers van locaties van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Het gaat hierbij om groepen waar ouderen verblijven die kampen met dementie. Deze jongeren bezoeken steeds dezelfde woonkamers voor een langere periode. Zo ontstaat er een band en kunnen ze samen met de cliënt activiteiten ondernemen en ze gezelschap houden. Het is een welkome aanvulling op het reeds bestaande activiteitenaanbod. De jongeren spreken de ouderen aan, spelen een spelletje, lopen een klein rondje of organiseren ter plekke een leuke activiteit met de materialen die op de groepen reeds aanwezig zijn.

Positieve energie
Behalve dat jongeren worden geënthousiasmeerd voor deze beroepssector, wordt het intergenerationele contact door zowel jong als oud zeer gewaardeerd. De jongeren brengen een positieve energie mee en ze zijn erg actief in het aangaan van activiteiten.


Terug naar laatste nieuws

Centraal Bureau

Zwartewaterallee 25-B
8032 DZ Zwolle
038 - 4574 574

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo