Home | Actueel | Bewoonster overleden na brand in het Zonnehuis

Bewoonster overleden na brand in het Zonnehuis

Op 19 januari is op het balkon van de afdeling Stedenbuurt in het Zonnehuis brand geweest waarbij een rokende bewoonster ernstig gewond is geraakt. Meteen na het uitbreken van de brand hebben de BHV en alle betrokken medewerkers snel en adequaat gehandeld. Kort voor drie uur werd de brandweer opgeroepen en al snel waren twee ambulances en het mobiel medisch team van het UMCG ter plaatse. De gewonde bewoonster is vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar zij zondagochtend aan haar verwondingen overleden is. 

Uiteraard heeft dit vreselijke incident grote indruk gemaakt op alle betrokken medewerkers en bewoners. In eerste instantie gaan onze gedachten en medeleven uit naar de familie en naasten van de bewoonster en naar alle medewerkers en bewoners van de betrokken afdeling. Er is slachtofferhulp ingeschakeld voor ondersteuning van alle betrokkenen en er is extra personeel ingezet voor de komende dagen zodat er ruimte is voor gesprekken hierover.  

Forensisch onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is geweest van de brand. Op afdeling Stedenbuurt wonen bewoners die vanwege lichamelijke beperkingen en/of een psychiatrische achtergrond zorg nodig hebben.


Terug naar laatste nieuws

Het Zonnehuis

Nijenhuislaan 175
8043 WB ZWOLLE
038 - 457 4574
info@zgijv.nl

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2019Website doorMotivo