Home | Actueel | Stichting Gasthuizen schenkt bewegingsapparatuur aan Riethorst

Stichting Gasthuizen schenkt bewegingsapparatuur aan Riethorst

Stichting Gasthuizen schenkt bewegingsapparatuur aan Riethorst

Zorglocatie de Riethorst (onderdeel van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht) heeft van stichting Gasthuizen een mooie gift gekregen, ter bekostiging van een hometrainer en een buitenfiets voor haar bewoners. Beide middelen dragen op een effectieve en plezierige wijze bij aan meer beweging, wat weer ten goede komt van de gesteldheid.

Binnen de Riethorst zetten een aantal medewerkers zich al een tijdje actief in voor bewegingsmogelijkheden van cliënten. De samenwerking tussen Ingrid Veltman (coördinator welzijn), Jan Buning (fysiotherapeut) en medewerkers vanuit de zorg levert mooie resultaten op.

Wetenschappelijk onderzoek

Door wetenschappelijk onderzoek is het belang van bewegen bij ouderen met een psychogeriatrische aandoening kenbaar gemaakt. Ouderen met een dergelijke aandoening kunnen dit merken aan het functioneren van alle dag. Binnen de Riethorst wordt er al langere tijd gewerkt met beweging en ook zijn de medewerkers overtuigd van het belang van bewegen met bewoners, ieder op zijn/haar eigen manier.

Stichting Gasthuizen

Omdat de medewerkers bestaande bewegingsactiviteiten graag wilden uitbreiden met een hometrainer en een fiets voor in de binnentuin, is er contact gezocht met de Stichting Gasthuizen. Aan hen is een financiële ondersteuning gevraagd. Door de gift die de medewerkers hebben mogen ontvangen kon men overgaan tot aanschaf. Inmiddels zijn de hometrainer en de buitenfiets al volop in gebruik.

Rondje Zwolle

Om naast het fietsen op de hometrainer de bewoners tevens een vorm van beleving aan te bieden, hebben de medewerkers van de Riethorst het ‘rondje Zwolle’ ontwikkeld. Het rondje Zwolle is een video opname door Zwolle, waardoor bewoners op een fictieve wijze door Zwolle fietsen. Omdat de meeste bewoners van de Riethorst uit Zwolle en omgeving komen, is de herkenbaarheid van de omgeving groot.


Terug naar laatste nieuws

De Riethorst

Zijpe 4
8032 HX Zwolle
038 - 457 4574
info@zgijv.nl

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo