Home | Actueel | Expositie 'Waar je er als mens toe doet' in het Zonnehuis

Expositie 'Waar je er als mens toe doet' in het Zonnehuis

Expositie 'Waar je er als mens toe doet' in het Zonnehuis

"Het werk van de specialist ouderengeneeskunde vindt vaak plaats in de luwte. In de luwte van de samenleving, maar ook in de luwte van de medische wereld", aldus fotograaf Maarten Boersema. Vanaf 20 oktober 2014 is gedurende drie weken de foto-expositie 'Waar je er als mens toe doet' te zien in het Zonnehuis te Zwolle, onderdeel van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Een mooie samenwerking tussen fotograaf en de zorgorganisatie. 

Waar je er als mens toe doet

Fotograaf Maarten Boersema heeft met het fotoproject 'Waar je er als mens toe doet', tevens de slogan van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, het werk van de specialist ouderengeneeskunde in beeld willen brengen. Hij is gefascineerd door het bijzondere, dankbare, liefdevolle, complexe en zorgzame werk van deze medisch specialisten. Voor velen een onbekende wereld. Deze bijzondere fotoserie, die een reëel beeld geeft van deze wereld, vertelt niet alleen het verhaal van de specialist, maar ook die van de cliënt. Uniek en waardevol. De artsen waarmee Maarten heeft opgetrokken zijn of waren allen werkzaam bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. 

Over Boersema

Maarten Boersema studeerde theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen. Hij rondde begin 2014 de master predikant af en is in september 2014 begonnen als deeltijdpredikant in de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) Blije-Holwerd. Daarnaast ontwikkelde Boersema zich in de afgelopen jaren als fotograaf en tekstschrijver. Beeld en tekst van hem werden onder andere geplaatst in ManagementTeam, Discovery Magazine (gelieerd aan Discovery Channel), Medisch Contact, VolZin, Huffington Post en The Scientist. Hij startte onlangs de website www.blijekerk.nl. Maarten is getrouwd met Dorine Boersema-Wijma, die tot eind augustus werkzaam was in het Zonnehuis als specialist ouderengeneeskunde in opleiding.

Van harte welkom

De expositie wordt georganiseerd door Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Vanaf 20 oktober 2014 zijn de foto's, 12 stuks, te zien in zorglocatie het Zonnehuis, Nijenhuislaan 175, 8043 WB Zwolle. Om 14:00 uur wordt die dag de expositie in bijzijn van bewoners en direct betrokkenen geopend. Vanaf 16:00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom om de expositie te bekijken. De foto’s zullen drie weken in het Zonnehuis worden tentoongesteld (tot maandag 10 november 2014). Wilt u meer informatie over de expositie, neem dan contact op met Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Bel 038 457 4574 of mail naar communicatie@zgijv.nl


Terug naar laatste nieuws

Het Zonnehuis

Nijenhuislaan 175
8043 WB ZWOLLE
038 - 457 4574
info@zgijv.nl

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo