Home | Actueel | Assendorp in beweging met Olga Commandeur

Assendorp in beweging met Olga Commandeur

Assendorp in beweging met Olga Commandeur

Op woensdag 15 juli vindt in en rond verzorgingshuis de Molenhof in Zwolle (Assendorp), van 12:00 tot 17:00 de eerste 70’s Roadshow plaats. Een bruisend evenement dat zich vooral richt op 65-plussers. Een dag vol leuke activiteiten, muziek, eten, drinken en workshops. Ook kunnen bezoekers kennismaken met TV-bekendheid Olga Commandeur (van Nederland in Beweging) en ter plekke meedoen met haar bewegingsles. 

Tijdens het evenement leren de bezoekers van alles over gezondheid, verzorging, vrije tijd en activiteiten in de buurt. Het betreft een unieke kans voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten in een ontspannen setting. Een bezoek aan de 70’s Roadshow is geheel gratis, de Molenhof is gevestigd aan de Assendorperdijk 132.

Programma

De officiële aftrap vindt plaats om 13.00 uur in het bijzijn van wethouder en loco-burgemeester van Zwolle René de Heer. Gedurende de middag vinden er workshops plaats (o.a. van Wendy van Langeveld van We-Bounce), zo ook de befaamde bewegingslessen van Olga Commandeur. Daarnaast wordt er voorzien in activiteiten voor kinderen, hapjes, drankjes en live-muziek.

Zes locaties

De 70's Roadshow is een initiatief van de landelijke ouderenhuisvester Habion in samenwerking met Droomzaken. Landelijke partijen die meewerken zijn onder andere: PostNL, Mantelaar (koppelt medische studenten aan thuiswonende ouderen om daarmee hun naasten en mantelzorgers te ondersteunen) en Yalp (bewegingstoestellen voor ouderen). Het aantal deelnemende partijen groeit nog. Naast de Molenhof in Zwolle komt het evenement ook in De Benring in Voorst (9 september), Swettenhiem in Leeuwarden (7oktober), ‘t Kampje in Loenen aan de Vecht (14 oktober) en in blok M in de Amsterdamse wijk Jeruzalem (31 oktober). 

Bejaardenhuis 2e jeugd

De 70’s Roadshow is een onderdeel van het experiment 'Bejaardenhuis, een 2e jeugd'. Met dit experiment is Habion in 2013 begonnen met als doel om te kijken hoe bestaande (en nieuwe) bejaardenhuizen en huidige en toekomstige bewoners een tweede jeugd kunnen beleven in het bejaardenhuis (www.een2ejeugd.nl). Ook de Molenhof, onderdeel van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, doet hier aan mee. 

Een onderdeel van het experiment is om reuring te brengen in het verzorgingshuis. Habion doet dit door sociaal ondernemerschap een plek te geven in het verzorgingshuis, waarbij ouderen hun kennis en vaardigheden optimaal kunnen inzetten. Bedoeling is dat sociale, maatschappelijke activiteiten, zo ook de juiste commerciële partners, zich op termijn flexibel kunnen vestigen in de woongebouwen. De verzorgingshuizen krijgen hiermee een prominente plek in haar directe omgeving, waardoor er een blijvend contact ontstaat tussen het verzorgingshuis en de buurt.

Meer weten over het evenement? Kijk dan op de website (www.70sroadshow.nl) of Facebook pagina.


Terug naar laatste nieuws

Centraal Bureau

Zwartewaterallee 25-B
8032 DZ Zwolle
038 - 4574 574

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo