Home | Actueel | Marjan Berk leest voor op locatie de Molenhof

Marjan Berk leest voor op locatie de Molenhof

Marjan Berk leest voor op locatie de Molenhof

Op donderdag 1 oktober vond de internationale dag van de ouderen plaats. Deze dag is in 1990 door de Verenigde Naties in het leven geroepen om maatschappelijke problemen rond ouderen in de samenleving onder de aandacht te brengen. In samenwerking met de Stadkamer (voorheen Bibliotheek Zwolle) organiseerde zorglocatie de Molenhof de Nationale Voorleeslunch.

Marjan Berk

De bekende en nog altijd actieve schrijfster Marjan Berk kwam donderdagmiddag voorlezen uit eigen werk. Ze heeft vele boeken op haar naam staan en schrijft nog altijd columns voor onder andere de Margriet en het Algemeen Dagblad. Ze is inmiddels “ervaringsdeskundige” op het gebied van ouderdom en kan er met humor over schrijven en vertellen.

High tea

Voorafgaand aan deze voorleesmiddag vond er op de Molenhof een heerlijke high tea plaats. De keuken van de Molenhof heeft onder leiding van collega Feije Takens vele verschillende zoete en hartige hapjes geserveerd aan bewoners van de Molenhof, Achter de Hoven en aan wijkbewoners. Om 15.00 uur startte voorleeskampioen Tessa Zwart met het voorlezen van korte verhalen over dieren. Tessa deed het erg goed en sprak heel duidelijk. Om 15.15 uur las Marjan Berk een eigen geschreven verhaal voor. Ze deed dit op een komische wijze, waardoor er tijdens deze middag heel wat gelachen is. Na afloop kon een ieder die hier belangstelling voor had een boek van Marjan Berk aanschaffen, die uiteraard ook nog gesigneerd werd.

Voorlezen aan ouderen

Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en de sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.


Terug naar laatste nieuws

Centraal Bureau

Zwartewaterallee 25-B
8032 DZ Zwolle
038 - 4574 574

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo