Home | Actueel | ActiZ ontwikkelt serious game

ActiZ ontwikkelt serious game

ActiZ ontwikkelt serious game

Denkt u wel eens na over later? Als u oud bent en zorg nodig hebt? Met deze prikkelende vragen begint de nieuw ontwikkelde serious game ‘Mijn latere zorg’ van brancheorganisatie ActiZ. 

Nadenken over de toekomst

ActiZ heeft de game laten ontwikkelen om de maatschappelijke discussie over de financiering en de kwaliteit rond de ouderenzorg op een speelse manier te faciliteren en om men na te laten denken over hun zorg.  Nadenken over later, als je kwetsbaar bent en zorg nodig hebt of dit bespreken met je ouder(s), blijkt vaak lastig. Een serious game als ‘Mijn latere zorg’ helpt op een speelse manier om het gesprek over later te voeren en geeft inzicht in wat iemand echt belangrijk vindt.

Dilemma's

De game ‘Mijn latere zorg’ schetst een beeld van de wensen en behoeftes van mensen die in een verpleeghuis (gaan) wonen en veel zorg nodig hebben. Daarbij moeten keuzes gemaakt worden, want net als in het gewone leven is in een verpleeghuis niet alles mogelijk. Daarnaast kan de speler van de game ervoor kiezen om vrienden en familie te betrekken (mantelzorg).

De game biedt inzicht in en achtergrondinformatie over de gemaakte keuzes, maar stelt de speler ook voor een dilemma: wat doe je als je teveel vraagt van je mantelzorger of het verpleeghuis? En durf je familie en vrienden echt te betrekken bij je zorg? De game kan gespeeld worden op www.mijnlaterezorg.nl.


Terug naar laatste nieuws

Centraal Bureau

Zwartewaterallee 25-B
8032 DZ Zwolle
038 - 4574 574

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo