Home | Actueel | ZGIJV feliciteert geslaagde huishoudelijk medewerkers

ZGIJV feliciteert geslaagde huishoudelijk medewerkers

ZGIJV feliciteert geslaagde huishoudelijk medewerkers

Op 1 september 2015 startten 45 medewerkers van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht in de nieuwe functie van huishoudelijk medewerker in de Hoekstee, de Riethorst en het Zonnehuis. Deze nieuwe functie is nog verder in ontwikkeling en heeft als doel om optimaal aan te sluiten bij de zorgteams en om optimale zorg aan onze bewoners te kunnen verlenen. Een functie die voor iedereen anders voelde en nog voelt, maar een rol die binnen ZGIJV van groot belang is en zijn vruchten reeds afwerpt. Dit merken wij door zichtbaar schonere afdelingen en positieve resultaten vanuit de audits.

Scholing

De huishoudelijk medewerker van ZGIJV is een professional op het gebied van huishouden en schoonmaak, biedt zorg en ondersteuning bij de huishoudelijke processen en beweegt mee in de behoefte van de zorg en daarmee die van onze cliënten. Om kwaliteit in deze rol te kunnen waarborgen wordt door Hago Zorg de opleiding basismodule schoonmaak en aanvullende module gezondheidszorg voor de huishoudelijk medewerkers verzorgd.

De eerste groepen medewerkers hebben deze scholing inmiddels afgerond. Dit bleek geen gelopen race, want er moest hard gestudeerd worden en dat valt niet altijd mee als je al jarenlang werkt en niet meer dagelijks in de schoolbanken zit. Het eerste examen bracht helaas nog niet voor iedereen het diploma, maar gelukkig zijn er al heel wat medewerkers die het diploma 'in the pocket' hebben en enthousiast zijn om met de nieuwe middelen, materialen en verworven kennis aan de slag te gaan.

Opleiding afgerond

Anita van der Veen is een van de huishoudelijk medewerkers die direct haar opleiding afrondde met een diploma. “Een schoonmaakcursus klinkt wellicht wat makkelijk, maar ik heb veel van deze scholing geleerd. We hadden een erg leuke groep bestaande uit medewerkers van de diverse locaties van ZGIJV. Samen hebben we zes dagen de cursus gevolgd en het heeft mij nieuwe inzichten en een mooi resultaat gebracht. Iets waar ik ook in de toekomst zeker wat aan heb!”, aldus Anita.

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht feliciteert de geslaagde huishoudelijk medewerkers en wenst hen die het examen nog gepland hebben staan veel succes!


Terug naar laatste nieuws

Centraal Bureau

Zwartewaterallee 25-B
8032 DZ Zwolle
038 - 4574 574

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo