Home | Actueel | College B&W helpt mee op de Riethorst

College B&W helpt mee op de Riethorst

College B&W helpt mee op de Riethorst

Vrijdagmiddag 10 maart 2016 was het college van B&W van de gemeente Zwolle te gast op onze locatie de Riethorst. Collega Ingrid Veltman zag de oproep van de gemeente Zwolle om een klus uit te voeren in het kader van de jaarlijkse vrijwilligersactie NLDoet. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Ze trok de stoute schoenen aan en reageerde. Het voorstel om een middag te komen helpen op de Riethorst sprak het college aan en de afspraak was dan ook snel gemaakt.

Komst college B&W

De bewoners, vrijwilligers en medewerkers zaten al op tijd klaar voor de komst van de burgemeester en wethouders. Ook bestuurder Jan Eefsting van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht was aanwezig tijdens deze bijzondere middag. Om 14.00 uur was het zover en werden de burgemeester en de wethouders welkom geheten. De burgemeester had zelfs zijn ketting omgedaan. Uiteraard werd er eerst een heerlijk kopje koffie gedronken met een echt Zwollenaartje erbij.

Bingo en karaoke

Vervolgens werd er samen bingo gespeeld. De burgemeester draaide aan de bingomolen en presenteerde de bingo. De wethouders ondersteunden de bewoners met de bingokaarten in te vullen en ondertussen een leuk gesprekje aan te knopen. Na het prijzen uitreiken werd er gezamenlijk karaoke gezongen, onder leiding van onze vaste vrijwilliger Richard. De burgemeester zong ‘Mijn Dorp’ van Wim Sonneveld. De wethouders zongen ‘In de mallemolen van het leven’ van Heddy Lester. Wethouder Nelleke Vedelaar kon verrassend goed zingen! Ook werd door twee wethouders, met zonnebril en Hawaïslinger om, ‘Op een onbewoond eiland’ van Kinderen voor Kinderen ten gehore gebracht. Iedereen genoot met volle teugen!

Onder de indruk

De bewoners van de Riethorst hadden hele mooie momenten tijdens het bezoek van de burgemeester en wethouders. Een bewoonster pakte spontaan de hand van de burgemeester, wat echt indruk maakte. Een andere bewoner zei aan het einde van de dag tegen de burgemeester: “Ik wil u wel twee handen schudden, als dank voor deze mooie middag”. Zo simpel kan het zijn: een beetje Vitamine A doet wonderen!

Vitamine A?

Collega Ingrid Veldman sprak het college van B&W toe en drukte ze op het hart dat de bewoners van de Riethorst vooral behoefte aan Vitamine A hebben, waarbij de A voor Aandacht staat. Die aandacht is vaak heel lastig in verband met de bezuinigingen in de zorg en daarom zijn we ook zo blij met de bijna 50 vrijwilligers die de Riethorst ondersteunen! De medewerkers van de Riethorst hielden vervolgens nog een presentatie voor de burgemeester en wethouders, waarin ze vertelden over de Riethorst, het werken in de zorg, het belang van Vitamine A en nog veel meer!

Vitamine A op de Agenda

Het was een fantastische middag waarvan de bewoners van de Riethorst hebben genoten. Uiteraard vonden wij het een eer dat de burgemeester en wethouders locatie de Riethorst hebben bezocht. We hopen dat deze middag indruk heeft gemaakt en natuurlijk dat Vitamine A wat vaker op de agenda van het college van B&W komt te staan!

Media

Tijdens deze gezellige media was tevens TV Oost aanwezig. Als de uitzending op TV Oost wordt uitgezonden, delen we dit uiteraard met u! Ook schreef Weblog Zwolle er een leuk artikel over.


Terug naar laatste nieuws

De Riethorst

Zijpe 4
8032 HX Zwolle
038 - 457 4574
info@zgijv.nl

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo