Home | Actueel | Netwerk dementie IJssel-Vecht start telefonische spreekuren

Netwerk dementie IJssel-Vecht start telefonische spreekuren

Netwerk dementie IJssel-Vecht start telefonische spreekuren

Onlangs is het netwerk dementie gestart met telefonische spreekuren in de regio IJssel-Vecht. Tijdens dit spreekuur zit een casemanager dementie klaar om kosteloos en vrijblijvend vragen te beantwoorden over dementie.

Hulpaanvraag

Hildi Kroes, casemanager dementie bij Icare en verbonden aan het netwerk, legt uit: “Het spreekuur is bijvoorbeeld bedoeld voor mensen die zelf twijfelen aan hun geheugen, maar hiermee (nog) niet naar een arts willen gaan. Of voor mensen die zich zorgen maken om het geheugen of gedrag van een vriend(in) of familielid. Wij staan ook klaar om andere hulpverleners (met minder ervaring op dit gebied) te adviseren welke wegen bewandeld kunnen worden. Als casemanagers dementie zijn wij speciaal opgeleid om mensen met dementie en hun naaste omgeving zo goed mogelijk te ondersteunen en te adviseren”.

In regio IJssel-Vecht wonen meer dan 3700 mensen met een vorm van dementie. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm. De meeste mensen wonen nog zelfstandig, wat met alle hulpmiddelen tegenwoordig vaak nog goed mogelijk is.

Meer informatie

Het telefonische spreekuur vindt elke maandag van 9.00 tot 12.00 uur plaats. U kunt tijdens deze tijdsperiode contact opnemen met netwerk dementie IJssel-Vecht via telefoonnummer 038 - 424 20 10. Meer informatie over het netwerk dementie is te vinden op www.dementieijsselvecht.nl. Netwerk Dementie IJssel-Vecht is een samenwerkingsverband van zorgaanbieders in de dementiezorg, namens Zonnehuisgroep IJssel-Vecht is casemanager dementie Yvonne Paulissen verbonden aan het netwerk.


Terug naar laatste nieuws

Centraal Bureau

Zwartewaterallee 25-B
8032 DZ Zwolle
038 - 4574 574

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo