Home | Actueel | Kerstwensenactie: 87 jaar en paardrijden

Kerstwensenactie: 87 jaar en paardrijden

Kerstwensenactie: 87 jaar en paardrijden

In een eerder nieuwsbericht informeerden we u al over de kerstwensenactie die de kerstcommissie van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht in december 2015 organiseerde. Tijdens deze actie konden medewerkers, vrijwilligers, cliënten en bezoekers een wens voor zichzelf of een ander inleveren. Op alle locaties van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht kon men een wens invullen op een wenskaart om vervolgens op te hangen in de kerstwensboom. In totaal werden 104 zogenoemde wenskaarten ingediend met prachtige wensen, waarvan al een aantal wensen in vervulling zijn gegaan.

Proefles paardrijden

Clarien de Roode, dochter van mevrouw De Roode (woonachtig op de verpleeghuisafdeling van de Esdoorn) hing tijdens de kerstwensenactie een wens in de kerstboom voor haar moeder. Mevrouw De Roode (87 jaar) is dol op honden, katten én paarden. Clarien wenste dat haar moeder nog één keer op een paard zou kunnen rijden. Een wens die de kerstcommissie niet naast haar kon laten liggen, waardoor er al gauw contact op werd genomen met verschillende maneges. Op dinsdag 19 april mocht mevrouw De Roode genieten van een proefles paardrijden bij manege 't Hoefijzer in Zwolle. Een prachtige ochtend voor mevrouw De Roode, wat duidelijke zichtbaar was aan haar glimlach tijdens het ritje en de knuffel aan het paard na afloop.

Uitje voor de hele afdeling

De medewerkers van de Esdoorn maakte er een nog groter feest van door het Rode Kruis in Zwolle te benaderen voor het vervoer van meerdere cliënten naar de manege in een rolstoelbus. Het Rode Kruis schonk zowel de heen- als terugrit waardoor ook andere cliënten hebben kunnen genieten van een ochtend op de manege, wat voor een ieder een bijzonder uitje was.

Meerdere wensen

De kerstcommissie heeft al vele wensen mogen vervullen en zal zich ook de komende periode inzetten om nog een aantal leuke wensen in vervulling te laten gaan! Zo heeft de commissie voor een aantal locaties leuke optredens in petto en zullen er nog wensen worden vervuld op zorgafdelingen en wellicht nog meer! We houden u op de hoogte.


Terug naar laatste nieuws

Centraal Bureau

Zwartewaterallee 25-B
8032 DZ Zwolle
038 - 4574 574

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo