Home | Actueel | Cliënten Philadelphia bieden ondersteuning in het Zonnehuis

Cliënten Philadelphia bieden ondersteuning in het Zonnehuis

Cliënten Philadelphia bieden ondersteuning in het Zonnehuis

In het najaar van 2015 is door Zonnehuisgroep IJssel-Vecht aan Stichting Philadelphia gevraagd mee te denken over het ondersteunen van de dagelijkse activiteiten binnen het Zonnehuis. Philadelphia is een organisatie die zorg, begeleiding, ondersteuning en dagbesteding levert aan cliënten met een verstandelijke beperking. Met enthousiasme kunnen we melden dat medewerkers en cliënten van Stichting Philadelphia binnenkort zullen starten in het Zonnehuis. De cliënten die het Zonnehuis ondersteuning zullen bieden, hebben allen een dagbestedingsindicatie. Zij komen hierdoor niet in aanmerking voor een betaalde functie, maar kunnen uiteraard wel ondersteuning bieden bij alledaagse werkzaamheden in het Zonnehuis.

Ondersteuning op de Plaza

Philadelphia zal vanaf 4 juli starten op de Plaza van het Zonnehuis en zal toewerken naar een ondersteuning gedurende vijf dagen per week, met een groepsgrootte van acht cliënten per dag. Deze cliënten zullen taken uitvoeren zoals het schoonmaken van de tafels, de vogel verzorgen en de entree netjes houden. Op den duur willen we de taken uitbreiden naar ondersteuning bij de dagbesteding en/of het welzijn van de cliënten van het Zonnehuis.

De cliënten van Philadelphia zullen herkenbaar zijn aan de Philadelphia kleding. De cliënten kunnen altijd op de medewerkers van Philadelphia terugvallen. Daarnaast zal er vanaf september vijf dagen per week ondersteuning geboden worden door een HBO-stagiaire.

Positieve resultaten

In verschillende tehuizen in Nederland wordt er gewerkt met vergelijkbare projecten. Hieruit is gebleken dat dit voor de cliënten, medewerkers en vrijwilligers van het huis als mede voor de cliënten van Philadelphia een hele positieve uitwerking heeft gehad. Doordat Philadelphia ondersteunt bij allerlei taken hebben onze medewerkers en vrijwilligers meer tijd voor onze cliënten.

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht kijkt uit naar de samenwerking en is enthousiast om toe te mogen werken naar een mooi resultaat!


Terug naar laatste nieuws

Het Zonnehuis

Nijenhuislaan 175
8043 WB ZWOLLE
038 - 457 4574
info@zgijv.nl

Meer nieuws

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo