Home | Actueel | Blog | Ook voor professionele thuiszorg aan het juiste adres

Ook voor professionele thuiszorg aan het juiste adres

Ook voor professionele thuiszorg aan het juiste adres

Sandra de Ruiter

In het kader van het project Zorgen voor Zorg schrijven medewerkers van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht een blog over de ontwikkelingen in de zorg.

Het zorg- en servicecentrum het Zonnehuis in Stadshagen is een begrip in Zwolle en omstreken. Minder bekend is dat Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, waar het Zonnehuis toe behoort, ook thuiszorg biedt. Het komt dan ook geregeld voor dat ik mensen aan de telefoon krijg die mij verwonderd vragen of ze voor het krijgen van thuiszorg wel aan het juiste adres zijn. Enthousiast leg ik dan uit dat wij inderdaad deskundige thuiszorg bieden ter ondersteuning van het dagelijkse leven.

Pilot Zilverenkruis Achmea

De afgelopen weken heb ik meer telefoontjes beantwoord dan normaal. Dit heeft er mee te maken dat Zonnehuisgroep IJssel-Vecht mee werkt aan de thuiszorg pilot van Zilverenkruis Achmea. Met ingang van 2016 zijn wij regisseur van de thuiszorg in de wijken Stadshagen en Zwolle Midden, onder andere rondom de Molenhof. Voor de medewerkers van de thuiszorg betekent deze pilot dat wij zichtbaarder moeten worden in de wijken en voor andere zorgverleners. De wijkverpleegkundige heeft als spil in de zorg hierin de regie door contacten te leggen met onder andere huisartsen, sociale wijkteams en ziekenhuizen. Samen met onze zorgcollega’s zorgen wij voor optimale zorg voor de cliënt.

Alles onder één dak

Als wijkverpleegkundige bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht ben ik natuurlijk niet helemaal onpartijdig, maar zie ik veel voordelen aan de thuiszorg die wij bieden. Zo werken wij met zelfsturende teams waarbij de continuïteit van de zorg hoog bovenaan staat. Daarnaast beschikken wij over een behandelcentrum waar fysiotherapie, ergotherapie en logopedie aangeboden wordt en zijn er nauwe contacten met de specialisten ouderengeneeskunde. Wij bieden onze cliënten alles onder één dak, en door de combinatie met intramurale zorg (zorg in een verzorgings- of verpleegtehuis) zijn de lijnen naar de woonzorgcentra bij ons erg kort. Mocht het nodig zijn dan kan een thuiszorgcliënt, voor kortere of langere duur, in één van onze zorgcentra verblijven of revalideren.

Een flinke uitdaging

Het breder opzetten van onze thuiszorgtak is geen gemakkelijke klus. Er moet nog veel worden uitgezocht en geregeld, maar als team zetten wij de schouders eronder om de pilot te laten slagen. Naast de kwaliteit van zorg die wij op onze locaties bieden, kunt u rekenen op ons als wijkverpleegkundigen die zich, naast de huisarts, als spil in de wijk zullen manifesteren. Wij staan dichtbij u en uw omgeving, waardoor problemen tijdig gesignaleerd kunnen worden. Heeft u vragen over onze thuiszorg of wilt u graag meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 038 - 457 4433.

Sandra de Ruiter, wijkverpleegkundige Zwolle Midden

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen
ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2019Website doorMotivo