Home | Actueel | Blog | Van je eilandje af en bruggen bouwen!

Van je eilandje af en bruggen bouwen!

Van je eilandje af en bruggen bouwen!

Vunda Alexandre Lourenco

In het kader van het project Zorgen voor Zorg schrijven medewerkers van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht een blog over de ontwikkelingen in de zorg.

Deze keer mag ik middels deze blog mijn persoonlijke ervaring delen over het project Zorgen voor Zorg. Het project begon voor mij met een kleine groep die bij elkaar komt als ‘verbeterpioniers’. We vormen een schakel in een grote schakelketting binnen het project dat organisatie-breed wordt uitgevoerd. Toen ik een mail voorbij zag komen dat er een ‘aandachtsvelder’ werd gezocht voor mondzorg, dacht ik bij mijzelf: Nu is het mijn kans om een (extra) bijdrage te leveren binnen deze organisatie en zo te streven naar betere zorg vanuit de wens van onze cliënt. Als aandachtsvelder mondzorg ben je bezig met het kennis overdragen binnen je eigen team, als het gaat om mondzorg voor kwetsbare ouderen. Inmiddels hebben we twee keer scholing over mondzorg gegeven, kijken we hoe collega's dit uitvoeren en als het nodig is geven we advies.

Een gezamenlijk project

Voorheen was het project Zorgen voor Zorg nog ver weg voor mij, maar nu kwam het toch iets dichterbij. Ook naar gelang ik de bijeenkomsten ‘broodje basiszorg’ bijwoonde (bijeenkomsten die ook in het teken staan van verbeterdenken), ontdekte ik dat het project Zorgen voor Zorg dichter bij mij staat dan ik dacht. Ik begon mijn collega’s te motiveren mee te denken over hetgeen goed is voor onze cliënten en zo het project Zorgen voor Zorg een warm hart toe te dragen. Ik ervoer het niet meer als een opgelegd project, maar als een gezamenlijk project.

Bruggen bouwen!

Ik ben echt enthousiast over hoe alles loopt. In een paar maanden hebben we al veel bereikt en dat moeten we zo vast houden. Om een ander te bereiken moet je van je eiland af en bruggen bouwen, met en voor elkaar. Zorgen voor Zorg is een mooi project om elkaar in te ontmoeten en van elkaar te leren. De vruchten van dit project zijn al zichtbaar, je ziet het aan de bewegingen op organisatieniveau en in het enthousiasme van de medewerkers om gezamenlijk de kwaliteit van zorg voor onze cliënt te verbeteren. Zo komen we samen tot ons gewaagde doel!

Vunda Alexandre Lourenco, verzorgende-IG

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen
ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2019Website doorMotivo