Home | Behandelcentrum | Revalidatie

Revalidatie

Welkom bij revalidatie Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, locatie Het Zonnehuis gelegen in de wijk Stadshagen in Zwolle.

Revalidatie is een persoonlijk proces

Ieder lichaam herstelt anders en uw persoonlijke levenswijze en voorkeuren zijn uniek. Bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht luisteren we naar uw wensen en behoeften. We stimuleren en dagen u uit zo veel mogelijk zelfstandig te doen, zodat u sneller naar uw eigen vertrouwde plek kan. Vanzelfsprekend houden we uw voortgang goed in de gaten en helpen we u waar nodig. Hierdoor is de revalidatie echt op u afgestemd.

Samen met u maken we een revalidatieplan waarin uw eigen doelen worden opgenomen. Mensen uit uw directe omgeving worden, indien u dat wenst, bij de revalidatie betrokken. En mag u weer thuis? Met onze nazorg houden we in de gaten of het u lukt om de revalidatie-oefeningen in de praktijk van alle dag toe te toepassen.

Specialist op het gebied van complexe revalidatie

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht staat bekend als specialist op het gebied van complexe revalidatie. Al onze specialisten zijn specifiek geschoold voor de verschillende vormen van revalidatie.

Orthopedische revalidatie: Deze vorm van revalidatie houdt zich bezig met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat: spieren, botten en gewrichten. Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties en amputaties.
Neuro revalidatie: Deze vorm van revalidatie richt zich op een zo optimaal mogelijk functioneren na Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of een beroerte (CVA).
Revalidatie en/of observatie bij cognitieve problemen: De observatie is bedoeld voor ouderen met cognitieve stoornissen door somatische (lichamelijke), neurologische of psychische oorzaken. Het accent ligt  op geheugenstoornissen, stemming- en gedragsproblemen
Algemene revalidatie:  Begeleiding, behandeling en advies bij aandoeningen zoals COPD, hartfalen en herstel na een operatie.

Alles is revalidatie

We proberen alle dagelijkse activiteiten te zien als revalideren volgens de visie ‘alles is revalidatie’. Dus ook wassen, aankleden, tafel dekken, ontbijt klaar maken. Samen proberen we zo de gehele dag in het teken te laten staan van uw revalidatie. Buiten uw therapiemomenten om kunt u ook zelfstandig oefenen, alleen of met uw naasten. We bieden verschillende groepstrainingen aan om variatie aan te brengen in het revalidatieprogramma, zoals vrije fitness en de spierkrachtgroep. 

Revalidatie met of zonder verblijf

Wij bieden de volgende vormen van revalidatie aan:
Met verblijf en intensieve revalidatie. Op indicatie van uw medisch specialist, gemiddeld twee maanden (tussen 2 weken en 6 maanden)
Met verblijf zonder intensieve revalidatie. Op indicatie van uw huisarts (zogenoemd eerstelijnsverblijf). Deze vorm van revalidatie kan bijvoorbeeld  volgen op een intensief revalidatietraject, kortdurend programma om fitter te worden, lichte nazorg na ziekenhuisopname.
Revalidatie zonder verblijf. Bij u thuis of u komt alleen voor de revalidatie naar Het Zonnehuis.

Revalidatie met verblijf

U krijgt een vast team, deze wordt samengesteld aan de hand van uw revalidatieplan. En u krijgt een vast contactpersoon waar u met al uw vragen terecht kunt. De gemiddelde verblijfsduur is twee maanden (varieert tussen de twee weken en zes maanden). Dat is een behoorlijke tijd om van huis te zijn. We doen er alles aan om uw verblijf zo aangenaam als mogelijk te maken.

Bij sommige revalidatiecentra moet u een kamer delen. Dat is een behoorlijke inbreuk op uw privacy. In het Zonnehuis beschikken we uitsluitend over eenpersoonskamers, u beschikt dus over uw eigen plekje. En wilt u gezellig onder de mensen zijn of met uw bezoek wat ruimer zitten? De faciliteiten van Het Zonnehuis staan tot uw beschikking. Zoals de gezellige Plaza (horeca), het buitenterras, de kleinschalige huiskamer, de kapsalon, pedicure en het supermarktje. Maaltijden en koffie/thee zijn inbegrepen. Neem hier een kijkje voor een impressie van Het Zonnehuis.

We realiseren ons dat uw revalidatieproces zeer ingrijpend kan zijn en dat u met tal van (levens)vragen kampt . Uw revalidatieteam ondersteunt u hierin waar mogelijk. Maar soms is het heel fijn om te praten met iemand buiten uw team of naaste omgeving. De Geestelijk verzorger van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht staat hiervoor tot uw beschikking.

Ons Revalidatiecentrum in Het Zonnehuis, gelegen in de wijk Stadshagen in Zwolle, is makkelijk bereikbaar en beschikt over een ruime parkeerplaats met gratis parkeren.

Revalidatie zonder verblijf

Uw revalidatie kan soms ook thuis plaatsvinden of op locatie in Het Zonnehuis, waar u dan alleen voor uw revalidatiebehandelingen naar toe komt. We noemen dit ambulante revalidatie. Deze vorm van revalidatie bieden we aan ouderen die na een revalidatiebehandeling in Het Zonnehuis wel naar huis kunnen, maar nog verdere revalidatie nodig hebben. Deze keuze wordt samen met uw behandelteam gemaakt. Ambulante revalidatie wordt aangeboden voor een periode van maximaal zes weken en kan nog met zes weken verlengd worden.

Vergoedingen revalidatie

U krijgt een doorverwijzing van het ziekenhuis (transferbureau) voor revalidatie. Het transferbureau heeft zicht op beschikbare plekken in uw regio en verwijst door. Vaak heeft u inspraak in de keuzen voor een revalidatiecentrum. Revalidatiezorg valt onder verantwoordelijkheid van de medisch specialist en krijgt u vergoed uit uw basisverzekering (zorgverzekering) als u een verwijzing hebt van uw arts. U heeft dan een tijdelijke indicatie (maximaal zes maanden) voor geriatrische revalidatie zorg (GRZ).

Kiezen voor revalideren bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

Kiest u voor revalideren bij de Zonnehuisgroep IJssel-vecht dan kiest u voor professionaliteit en een plek waar u zich welkom voelt. Nieuwsgierig naar hoe andere revalidanten ons beoordeelden? Neemt u eens een kijkje op www.zorgkaartnederland.nl daar vindt u verschillende waarderingen.

“Ik zou het Zonnehuis zeker aanbevelen om te verblijven. Ze proberen alles voor je te doen hier. Ondanks dat de medewerkers heel druk zijn. De verzorging die ik hier krijg is optimaal. Alle medewerkers vind ik heel goed, ze zijn sociaal in de omgang. De afspraken die worden hier uitstekend nagekomen. De medewerkers van deze afdeling en de mensen die de therapie geven, werken onderling goed samen. De informatievoorziening is hier uitstekend, ze proberen mij zoveel mogelijk te vertellen. Ook mijn familie wordt goed op de hoogte gehouden. Ik voel mij hier goed, mijn kwaliteit van leven is hier uitstekend. Ik krijg hier uitstekende adviezen hoe ik het beste het een en ander kan doen. Ze doen alle moeite om mij nog een lang en goed leven te laten hebben.’’

Het revalidatieteam bestaat uit:

Vragen of meer informatie?

Mocht u naar aanleiding van de bovenstaande informatie vragen hebben, neem dan contact op met de Consulenten Wonen, Zorg en Welzijn. Zij zijn beschikbaar op telefoonnummer 038-457 4302.

Wie zijn wij

Maak kennis met onze medewerkers.

Alle medewerkers

Contact

Behandelcentrum
Tel: 038-4574 321
E-mail: lefsec@zgijv.nl


 

ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo