Mevrouw Jansen wil graag weten:‘Hoe ziet mijn woning eruit?’WillieLees het antwoord van Willie, onze zorgconsulent
De Venus

Welkom bij de Venus!

Woonzorgcentrum de Venus is een ruime locatie, midden in het groen en met prachtig uitzicht over de IJssel. Dankzij een goede samenwerking tussen Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, bieden wij op deze Driezorg-locatie ook onze zorg aan. Een samenwerking die door zowel de huidige bewoners als medewerkers van beide zorgaanbieders als erg prettig wordt ervaren.

Bij binnenkomst valt onmiddellijk de gemoedelijke sfeer op. De Venus is gelegen in de wijk Spoolde, in het noordwesten van Zwolle en is vanaf de A28 via de ringweg Zuid eenvoudig en vlot per auto bereikbaar. De buslijnen 90, 97 en 100 stoppen meerdere keren per uur direct naast de deur. De Venus beschikt over een duo-fiets waar u gratis gebruik van mag maken. Ook kunt u gebruik maken van een pendelbus. Op de locatie informeren de medewerkers u graag over de mogelijkheden.

 

Bekijk het hele aanbod van locatie de Venus.

Wonen

De appartementen kunnen naar eigen smaak worden ingericht, een aantal voorzieningen zijn al aanwezig. De appartementen beschikken over een woon-slaapkamer, keuken, toilet en douche. Daarnaast staat in elk appartement een hang- en legkast en is er een alarm/oproep systeem, radio-, tv- en telefoonaansluiting, voordeurbel en zonwering (elektrisch bedienbaar) aanwezig. Omdat we het heel belangrijk vinden dat het voor de bewoners voelt als thuis, is het mogelijk om gebruik te maken van aanvullende diensten, zoals het verzorgen van de was.

 

Zorg

De zorg binnen de Venus sluit zoveel mogelijk aan bij de beleving, wensen en behoeften van de mensen die bij ons wonen. Bewoners mogen zichzelf zijn, ook in deze fase van hun leven. Daarbij proberen wij zelfredzaamheid en zelfstandigheid zoveel mogelijk te stimuleren en nemen wij zorg over daar waar dat noodzakelijk is en waar de zorgindicatie, het zorgzwaartepakket (ZZP) ruimte voor geeft. Ook familie of mantelzorgers dragen verantwoordelijkheid bij de zorgverlening. Bijvoorbeeld om de bewoner te begeleiden naar specialisten in het ziekenhuis.

Zorg op maat

Binnen de Venus staan wij voor persoonlijke zorg. Op de eerste dag van uw verblijf maakt u kennis met de medewerkers voor de verzorging in uw appartement. Ook krijgt u dan een Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV-er) toegewezen. De EVV-er maakt afspraken met u over de zorg en de inhoud van uw zorgleefplan in relatie tot uw zorgindicatie. Uw wensen worden daarin zorgvuldig meegenomen en met u besproken. Tevens kunt u of uw familie, bij de EVV-er terecht met al uw vragen.

In de Venus blijft uw huisarts eindverantwoordelijk voor de medische zorg. De specialist ouderengeneeskunde adviseert de verpleging in de zorg voor ouderen met complexe zorgvragen. De specialist ouderengeneeskunde heeft een adviserende rol naar uw huisarts. De bewoner  kan ook verwezen worden naar de specialisten van ons behandelcentrum, zoals de fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of psycholoog. De behandelingen worden geheel aangepast aan uw vragen en aan uw situatie.

Welzijn

Naast de verzorging en begeleiding in appartementen, zijn er binnen de Venus verschillende vormen van dagbesteding. Van het aanbieden van activiteiten in de recreatiezaal tot het bieden van dagstructuur. De welzijnsmedewerker verzorgt het activiteitenprogramma. Te denken valt aan toneel- en operette-uitvoeringen, muziek- en filmavonden, bingo en andere spellen als schaken, sjoelen en kaarten, zangavonden.

Winkel

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u gebruik maken van de huiswinkel op de begane grond. In de winkel vindt u een breed assortiment. De winkel wordt volledig door vrijwilligers gerund.

Bibliotheek

In de recreatiezaal staan diverse boeken. U mag de boeken natuurlijk meenemen naar uw kamer, maar u kunt ook in de recreatiezaal onder het genot van een kopje koffie uw boek lezen.

Kapsalon

In de Venus is een kapsalon gevestigd. U kunt zelf een afspraak maken.

Pedicure

De pedicure is elke vrijdag aanwezig in de Venus. U kunt natuurlijk ook een afspraak maken met uw eigen pedicure.

Restauratieve services

In de recreatiezaal is de hele dag gratis koffie en thee te verkrijgen. U kunt uw maaltijd naar wens in uw appartement geserveerd krijgen of in het restaurant, waar u samen met andere bewoners kunt eten. Dit geldt voor zowel de broodmaaltijd als de warme maaltijd. Uiteraard wordt u voorzien van koffie, thee en versnaperingen, zoals u dat nu ook gewend bent.

Geestelijke verzorging

Voor alle bewoners van de Venus en hun naasten is geestelijke verzorging beschikbaar, ongeacht hun levensbeschouwing. De geestelijk verzorger biedt een luisterend oor en kan, indien gewenst de cliënt bijstaan in het omgaan met vragen rondom de zin en betekenis van het leven. Wilt u een gesprek met de geestelijke verzorger, geeft u dit dan door aan de zorgmedewerkers.

De Venus

Spoolderbergweg 19
8019 BB Zwolle
038-4 574 574
info@zgijv.nl

Laatste nieuws

Alzheimer Café Zwolle

 In het seizoen 2019/2020 vinden weer maandelijkse bijeenkomsten plaats. 

O.a. Het Zonnehuis, De Esdoorn
Zorgverlening Het Baken, Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht: samen voor betere zorg

Zorgverlening Het Baken, Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht slaan de handen ineen voor het...

O.a. Het Zonnehuis, De Esdoorn
Bouw huurappartementen Esdoornstraat gestart

Wetland Wonen is gestart met de bouw van de 35 sociale huurappartementen aan de Esdoornstraat. De...

O.a. Het Zonnehuis, De Esdoorn
Meer nieuws

Komende activiteiten

Op dit moment zijn er geen activiteiten gepland.
ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo