Het Zonnehuis | Aanbod | Geriatrische revalidatie, met verblijf
Terug naar Aanbod

Geriatrische revalidatie, met verblijf

Aangeboden bij:

Zelfstandig lopen, de trap weer op kunnen om in uw eigen bed te slapen, geen hulp meer nodig bij het wassen en aankleden, weer stevig op uw benen staan. Na een ziekenhuisopname zijn dagelijkse handelingen niet altijd vanzelfsprekend. Maar dat kunnen ze wel weer worden!

Na een ziekenhuisopname

Geriatrische revalidatiezorg is revalidatie voor ouderen. Na een ziekenhuisopname kunt u soms niet direct terug naar huis. U kunt bijvoorbeeld niet meer zelfstandig naar het toilet, of het lopen kost moeite. Binnen het Zonnehuis werkt een revalidatieteam, bestaande uit een specialist ouderengeneeskunde, behandelaars en gespecialiseerde zorgmedewerkers. Samen met u maken we een behandelplan waarin uw eigen doelen worden opgenomen. Uw revalidatie is erop gericht dat u zo snel mogelijk met een veilig gevoel naar uw vertrouwde woonomgeving kunt terugkeren. Mensen uit uw directe omgeving die u hierbij helpen, worden bij de revalidatie betrokken.

Fysiotherapie in neurorevalidatie

Wanneer u bij ons komt voor geriatrische revalidatiezorg na bijvoorbeeld een CVA, bij Parkinson of bij andere centraal neurologische aandoeningen, wordt u behandeld door onze fysiotherapeuten, die gespecialiseerd zijn in neurorevalidatie. Op de afdeling neurorevalidatie proberen we alle dagelijkse activiteiten te zien als revalideren volgens de visie ‘alles is revalidatie’. Dus ook wassen, aankleden, tafel dekken, ontbijt klaar maken. Samen met de andere disciplines proberen we zo de gehele dag in het teken te laten staan van uw revalidatie. We maken ook gebruik van de CVA-oefengids, zodat u zelf oefeningen kan doen, alleen of met uw naasten, buiten het therapie-moment om.

De fysiotherapie vindt plaats op de afdeling of in de oefenzaal, dit is afhankelijk van de behandeldoelen die u samen met uw fysiotherapeut opstelt. Ook bieden we, samen met de andere revalidatie-afdelingen, verschillende groepstrainingen om variatie aan te brengen in het revalidatieprogramma.

Het Zonnehuis

Het Zonnehuis is makkelijk bereikbaar in de wijk Stadshagen in Zwolle en beschikt over een ruime parkeerplaats waar u gratis kunt parkeren. U heeft een eigen slaapkamer en er is een kleinschalige huiskamer, voor maximaal acht personen. Ook kunt u gebruik maken van de gezellige Plaza.

Willie van Dooren

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact op met Willie, onze zorgconsulent.

Neem contact op
met Willie

Vragen

Alle veelgestelde vragen
ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2020Website doorMotivo