Anna wil graag weten:‘Kan ik thuis blijven wonen en toch zorg ontvangen?’WillieLees het antwoord van Willie, onze zorgconsulent
Thuiszorg

Thuis in zorg aan huis

De Thuiszorg van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht (ZGIJV) biedt u 24 uur per dag, zeven dagen per week deskundige zorg- en dienstverlening ter ondersteuning van uw dagelijkse leven. Wij helpen u omgaan met uw ziekte of beperkingen, ondersteunen u in de opbouw van sociale contacten, geven advies en bieden praktische ondersteuning en begeleiding om weer grip te krijgen op uw dagelijkse leven.

Kleinschalige teams

ZGIJV Thuiszorg is hoofdaanbieder in de wijken Stadshagen, Assendorp, Kamperpoort, Veerallee, Pierik en Zwolle-Centrum en biedt in kleine teams professionele zorg die aansluit op uw wensen en behoeften. De wijkverpleegkundige maakt onderdeel uit van het kleinschalige team en zal met u en uw omgeving in gesprek gaan. Onze kleinschalige teams werken wijkgericht, waarin wij ernaar streven zo min mogelijk verschillende gezichten rondom uw zorg in te zetten, om tevens een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen bieden.

Ieder team bestaat uit verzorgenden en verpleegkundige, een EVV-er (Eerste Verantwoordelijk Verzorgende) en een wijkverpleegkundige. Zij leveren deskundige zorg- en dienstverlening en kunnen u ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Ons uitgangspunt is dat u zich thuis voelt in uw eigen woon- en leefomgeving. Indien u graag thuiszorg wilt ontvangen van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht maar in een andere wijk woonachtig bent, is dit uiteraard bespreekbaar.

Samenwerkingen

Binnen ZGIJV Thuiszorg werken wij nauw samen met huisartsen, het ziekenhuis, de gemeente en sociale wijkteams.

Indicatie

Om thuiszorg te ontvangen is een geldige indicatie noodzakelijk. Onze wijkverpleegkundige komt graag bij u thuis om samen met u te bekijken welke zorg er nodig is. Onze wijkverpleegkundige zal afspraken met u maken over uw zorg en is daarbij bevoegd om een indicatie af te geven voor persoonlijke verzorging, verpleging en PGB.

Contact

Hebt u vragen over ons aanbod of wilt u een afspraak maken voor meer informatie? Neemt u dan contact op met één van onze wijkverpleegkundigen. Zij staan u graag te woord! U kunt hen bereiken via 038 - 457 4433 of per e-mail: wijkverpleegkundige@zgijv.nl

Onderzoek

Elk jaar wordt een cliënttevredenheidsonderzoek gehouden onder de cliënten die gebruik maken van onze thuiszorg. Wij vinden het belangrijk dat u uw mening geeft. Dit helpt ons om onze dienstverlening nog beter te laten aansluiten op de wensen en behoeften van de cliënt. Op de pagina Kwaliteit & Beleid vindt u een samenvatting van resultaten van de afgelopen jaren. De bijlage Totaalscore Thuiszorg 2015 geeft u inzicht in de totaalscores voor de thuiszorg.

Verzorging en verpleging

ZGIJV Thuiszorg biedt u 24 uur per dag, zeven dagen per week deskundige zorg- en dienstverlening ter ondersteuning van uw dagelijkse leven. Wij helpen u omgaan met uw ziekte of beperkingen, ondersteunen u in de opbouw van sociale contacten, geven advies en bieden praktische ondersteuning en begeleiding om weer grip te krijgen op uw dagelijkse leven.

Persoonlijke verzorging

Hebt u tijdelijk (bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname) of langdurig hulp of ondersteuning nodig bij uw persoonlijke verzorging? Onze medewerkers kunnen u hierbij ondersteunen en werken samen met u aan de opgestelde doelen. Bij persoonlijke verzorging kunt u denken aan hulp bij wassen, douchen, aankleden, de toiletgang, aan- en uittrekken van steunkousen, medicatie, ogen druppelen en stoma verzorging.

Verpleging

Binnen ZGIJV Thuiszorg werken gediplomeerde verzorgenden en verpleegkundigen die handelingen kunnen verrichten op verzoek van de huisarts of specialist. Denk daarbij aan het toedienen van injecties, wondverzorging, katheteriseren en het verzorgen van sondevoeding. Onze verpleegkundigen kunnen cliënten en/of familieleden voorlichting geven over verschillende ziektebeelden en vragen beantwoorden die met uw gezondheid en ziekte te maken hebben. Zo nodig hebben wij contact met andere zorgverleners, zoals uw huisarts of specialist, om de zorgverlening goed op elkaar af te stemmen.

Palliatieve terminale zorg

ZGIJV Thuiszorg levert tevens palliatieve terminale zorg (PTZ). Wanneer genezing niet meer mogelijk is zijn er vaak nog veel onbeantwoorde vragen, onzekerheden en ontstaat de behoefte aan lichamelijke verzorging. Daarnaast is de zorg binnen de PTZ gericht op het verlichten van lichamelijke pijn, maar ook op problemen die ontstaan op psychologisch, sociaal en spiritueel vlak. Het draagt bij aan een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor zowel de patiënt als de naasten.

Volledig pakket thuis

In de woonzorgzones (een straal van één kilometer rondom onze locaties) is het mogelijk om met een indicatie voor zorg met verblijf, thuis te blijven wonen en toch de hulp te krijgen die u nodig hebt. Deze hulp noemen we het Volledig Pakket Thuis (VPT). Binnen dit pakket kunt u dag en nacht een beroep doen op de medewerkers van de thuiszorg. U combineert daarmee de voordelen van het zelfstandig wonen met de complete zorg van een zorglocatie. Lees meer over het volledig pakket thuis.

Imminkzorg

Wilt u graag op vakantie, maar heeft u extra zorg en aandacht nodig? Zonnehuisgroep IJssel-Vecht biedt samen met Imminkhoeve specialistische zorg op maat. Zo kunt u onbezorgd genieten van een heerlijke vakantie! De Imminkhoeve is een stichting met een divers aanbod van sfeervolle, onderscheidende verblijfsaccommodaties, gelegen in het prachtige Vechtdal. Vier van de locaties van Imminkhoeve vindt u in Lemele. De vijfde en zesde liggen in het stadje Ommen. Lees meer over Imminkzorg.

Zorgverzekeringswet

Sinds 1 januari 2015 is de nieuwe Zorgverzekeringswet (ZVW) van kracht waar de persoonlijke verzorging en verpleging aan huis onder vallen. Dit is voor iedere Nederlander in de basisverzekering opgenomen. U betaald dus niets extra’s (ook geen eigen risico). Onze wijkverpleegkundige stelt samen met u en uw omgeving een zorgplan op hoe ZGIJV Thuiszorg u kan ondersteunen, zij zal u hierna direct indiceren. Ter verantwoording gaat dit zorgplan vervolgens naar uw zorgverzekeraar.

Zorg met dementie

ZGIJV Thuiszorg biedt u 24 uur per dag, zeven dagen per week deskundige zorg- en dienstverlening ter ondersteuning van uw dagelijkse leven. Wij helpen u omgaan met uw ziekte of beperkingen, ondersteunen u in de opbouw van sociale contacten, geven advies en bieden praktische ondersteuning en begeleiding om weer grip te krijgen op uw dagelijkse leven.

Individuele begeleiding

Door het ouder worden en/of ziek zijn loopt het thuis soms niet helemaal naar uw wens. Dingen die voorheen vanzelfsprekend waren kosten meer moeite, zoals bijvoorbeeld het invullen van de dag of het omgaan met ontstane beperkingen. ZGIJV Thuiszorg biedt individuele begeleiding met als doel dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen in uw eigen, vertrouwde omgeving.

Casemanagement dementie

Afhankelijk van uw situatie en wensen kijken we samen naar wat u weer zelf zou kunnen leren of waar de begeleiding zou moeten blijven staan. Eventueel zoeken wij bij geheugenproblematiek hierin de samenwerking met onze ervaren casemanagers dementie Yvonne Paulissen en Jeannet van Zuuk. Zij kunnen u helpen bij het overzien van uw situatie en meedenken in oplossingen welke aansluiten bij uw wensen.

Dagbesteding

Naast individuele begeleiding of begeleiding door onze casemanager dementie biedt Zonnehuisgroep IJssel-Vecht op al haar locaties uitgebreide mogelijkheden voor dagbesteding. Dagbesteding is een voorziening voor ouderen die thuis wonen en behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van zorg, begeleiding, behandeling, dagstructuur en/of activiteiten gedurende enkele dagen of dagdelen per week. Door dagbesteding kunt u thuis blijven wonen, ondanks een ziekte, lichamelijke beperkingen, geheugen-, emotionele of gedragsmatige problematiek. Ook als er andere omstandigheden zijn waardoor extra zorg, begeleiding of behandeling nodig is, kan dagbesteding u uitkomst bieden. Lees meer over onze dagbesteding.

Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

Individuele begeleiding valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en het Sociaal Wijk Team indiceert hiervoor. In een dergelijke aanvraag kan de wijkverpleegkundige u ook ondersteunen en zodra de indicatie binnen is, kan de zorg ingezet worden door ZGIJV Thuiszorg. Voor begeleiding individueel geldt wel een eigen bijdrage welke het centraal administratie kantoor (CAK) berekent aan de hand van uw inkomen.

Behandeling

ZGIJV Thuiszorg werkt nauw samen met het Behandelcentrum van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Het Behandelcentrum beschikt over deskundige professionals die bij uitstek kennis hebben van ouderen met complexe zorgvragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist of psycholoog. Het behandelcentrum biedt een breed pakket aan functies waaronder observatie, consultatie, diagnostiek, behandeling en begeleiding, informatie en advies. De behandelingen worden geheel aangepast aan uw vragen en aan uw situatie.

Alles binnen één polikliniek

Behandelingen van één van de therapieën kunnen bij u aan huis of in onze polikliniek worden uitgevoerd. Doordat de verschillende therapieën in één gebouw zitten, wordt uw hulpvraag vanuit meerdere oogpunten bekeken. In het aanbod van het behandelcentrum leest u de mogelijkheden.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over ons behandelaanbod? Neemt u dan gerust contact op met de medewerkers van het Behandelcentrum. U kunt hen bereiken op telefoonnummer 038 - 457 4321.

Diensten

Ook voor persoonsalarmering en het uitlenen en verhuren van hulpmiddelen kunt u terecht bij ZGIJV Thuiszorg. Daarnaast bieden wij een boodschappenservice aan in en rondom het Zonnehuis in Stadshagen en kunt u als cliënt woonachtig in onze zorgwoningen een maaltijd aan huis laten bezorgen en gebruik maken van onze technische service.

Aanvullende diensten

In de visie van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht staat voorop dat onze cliënten zich zoveel mogelijk thuis voelen in zijn of haar eigen omgeving. Wij denken hierbij vanuit mogelijkheden. Voor aanvang van thuiszorg wordt een zorgleveringsovereenkomst met u aangegaan. Naast de zorglevering kan u gebruik maken van aanvullende diensten binnen de woonzorgzone.

Thuiszorg

Nijenhuislaan 175
8043 WB Zwolle
038 - 457 4433
wijkverpleegkundige@zgijv.nl

Laatste nieuws

Nieuwe impuls Zorg in de wijk Zwolle

We willen allemaal zo lang mogelijk waardig en zelfstandig thuis kunnen wonen. Om dit mogelijk te...

O.a. Het Zonnehuis, De Esdoorn
Enthousiaste wijkverpleegkundigen bouwen aan gezamenlijke zorg in Zwolle

Kennismaken en meedenken over samenwerking in de wijk. Daarvoor kwamen wijkverpleegkundigen van...

Het Zonnehuis, Thuiszorg
Opnames Heel Holland Zorgt

Wat maakt het werken in de ouderenzorg zo mooi en leuk? In het programma Heel Holland Zorgt van...

Thuiszorg
Meer nieuws

Komende activiteiten

Senioren sport

Senioren sport

Komt u ook iedere donderdag gezellig sporten onder professionele begeleiding met een op maat...

donderdag 18 juli Van 10:00 - 13:00
Het Zonnehuis, Thuiszorg
Senioren sport

Senioren sport

Komt u ook iedere donderdag gezellig sporten onder professionele begeleiding met een op maat...

donderdag 25 juli Van 10:00 - 13:00
Het Zonnehuis, Thuiszorg
Senioren sport

Senioren sport

Komt u ook iedere donderdag gezellig sporten onder professionele begeleiding met een op maat...

donderdag 1 augustus Van 10:00 - 13:00
Het Zonnehuis, Thuiszorg
Meer activiteiten
ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2019Website doorMotivo