Home | Vrijwilligers | Onze vrijwilligers | Begeleider Zingend naar de Zondag - Het Zonnehuis
Terug naar Vrijwilligers

Begeleider Zingend naar de Zondag - Het Zonnehuis

Locatie: Het Zonnehuis

Samen Zingen geeft verbinding en zingeving! Op vrijdagochtend zingen we samen met bewoners geestelijke liederen. Helpt u mee?

                                                                      

Muziek verbindt iedereen ook zonder woorden, muziek is een emotie. Dit maakt dat onze bewoners vaak erg genieten van samen zingen van herkenbare liederen. Op vrijdagochtend worden voornamelijk geestelijk liederen gezonden - zingend op weg naar de zondag!

Wilt u hieraan een bijdrage leveren? U hoeft niet muzikaal onderlegd te zijn. Het is wel fijn als u bekende (oude) geestelijke liedjes kent en mee kunt zingen. Doel is samen een fijn uurtje te hebben, prettige herinneringen oproepen en gezelligheid.

Vrijwilligers bieden praktische ondersteuning zoals het halen en brengen van de  bewoners, zij dragen bij aan de sfeer en zij ondersteunen de bewoners bij het zingen (bijvoorbeeld de bladzijden van het liedboek omslaan). U wordt onderdeel van een groep vrijwilligers die de activiteit ondersteunen. Een welzijnsmedewerker is aanspreekpunt en op de achtergrond aanwezig. De inhoudelijke ondersteuning van het geheel ligt bij de geestelijk verzorger.

We zoeken drie nieuwe vrijwilligers

We zoeken één vrijwilliger die leiding kan geven aan de groep: u heet iedereen welkom, vertelt welke liederen er gezongen worden, praat de verschillende liederen ‘aan elkaar’, leest een gedichtje tussendoor en doet eventueel een gebed. De andere voorgangers kunnen u helpen en ondersteunen bij het eigen maken van deze taak.

We zoeken ook twee vrijwilligers die meehelpen met het halen en brengen van de bewoners van hun (huis)kamer naar de activiteitenruimte beneden. Tijdens het zanguurtje zit u bij de bewoners en ondersteund hen waar nodig. Daarnaast is het fijn als u meezingt en bijdraagt aan een prettige sfeer voor alle deelnemers. We doen het samen!

Wie zijn de deelnemers aan de activiteit?

Bewoners van het Zonnehuis met een complexe zorgvraag op lichamelijk en/of geestelijk gebied.

Wanneer is de activiteit?

Vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. 

Contact

Bel met Ellen Roodvoets, coordinator vrijwilligers: 06-51294110 of stuur een mailtje naar Vrijwilligerswerk@zgijv.nl

Van harte welkom!

* we vragen een VOG aan als u als vrijwilliger bij ons komt werken.

 

 

Aanmelden als vrijwilliger

Het Zonnehuis

Nijenhuislaan 175
8043 WB ZWOLLE
038 - 457 4574
info@zgijv.nl
ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2019Website doorMotivo