Home | Vrijwilligers | Onze vrijwilligers | Gepensioneerde, sociale vrijwilliger voor geheugenfitness
Terug naar Vrijwilligers

Gepensioneerde, sociale vrijwilliger voor geheugenfitness

Locatie: Het Zonnehuis

Hersengymnastiek! Helpt u mee met geheugenfitness waarbij bewoners elkaar ontmoeten en de hersenen geprikkeld worden?

In het Zonnehuis wonen ouderen en mensen die gehandicapt zijn door een ziekte (alle leeftijden). Voor hen organiseren we leuke activiteiten zoals de geheugenfitness op dinsdagochtend waarbij bewoners anderen ontmoeten en geprikkeld worden door een spel, gesprek of hersengymnastiek. 

                                                                      

Wekelijks op dinsdag 10-12 uur.

Als vrijwilliger haal je met een collega of medevrijwiliger bewoners op van de huiskamer of hun eigen kamer en kom je samen in de activiteitenruimte. Daar drinken we koffie/thee en gaan we in gesprek, doen we een kwis of spel. Er is veel ruimte voor humor en gezelligheid.

Wilt u van betekenis zijn voor iemand? Lijkt het u leuk om deze groepsactiviteit te ondersteunen samen met de activiteitenbeleidster en op den duur zelfstandig (met andere vrijwilliger) te doen? Neem contact op!

Vaardigheden

* Sociale vaardigheden

* Zelfstandig en flexibel (soms gaat het nét wat anders dan anders)

* Openstaan voor feedback en tips

* Gezelligheid in een groep kunnen brengen

* Aanpassen aan het tempo van de oudere

De activiteit is wekelijks. Onze bewoners houden van structuur en bouwen een band op met u. Het is daarom wenselijk en leuk om wekelijks de activiteit te kunnen ondersteunen.

Overige informatie

Aan de geheugenfitness nemen bewoners deel van afdeling genaamd de Stedenbuurt in het Zonnehuis te Stadshagen. Hier wonen mensen met psychische en/of lichamelijke klachten van verschillende leeftijden waarbij de grootste groep bewoners op leeftijd is.

Klik hier voor informatie over het Zonnehuis

Neem contact op met Ellen Roodvoets, coördinator vrijwilligers. Telefoon: 06-51294110 of mail: vrijwilligerswerk@zgijv.nl

We maken een kennismakingsafspraak en u kunt natuurlijk ook meelopen met de activiteit om een beeld te vormen van het vrijwilligerswerk.

Aanmelden als vrijwilliger

Het Zonnehuis

Nijenhuislaan 175
8043 WB ZWOLLE
038 - 457 4574
info@zgijv.nl
ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2019Website doorMotivo