Home | Vrijwilligers | Onze vrijwilligers | Vrijwilligers voor ' t Trefpunt - De Venus
Terug naar Vrijwilligers

Vrijwilligers voor ' t Trefpunt - De Venus

Locatie: De Venus

Wil je graag persoonlijke aandacht geven aan ouderen in een verzorgingshuis? Wandelen, spelletje, samen eten of voorlezen.

Je biedt begeleiding op maat aan de bewoners van de Venus die samenkomen op dagbesteiding het Trefpunt. Samen met een zorgmedewerker van het Trefpunt wordt per keer afgestemd wat je met welke bewoners kunt doen. Dit kan zijn: spelletje doen, krant voorlezen, hersengymnastiek, wandelen, fietsen op de DuoFiets, creatief bezig zijn, etc. Ook het verzorgen van het koffie- of theemoment en de zorg rondom de maaltijden horen erbij. Het is mogelijk om een slik/versliktraining te volgen via ons. Het stimuleren van de zelfredzaamheid van de bezoekers is een belangrijk onderdeel (dit betekent soms “begeleiden met de handen op de rug”).

Wie wonen er in de Venus?

Bewoners in woonzorgcentrum de Venus wordt uitgebreide zorg en ondersteuning geboden in een beschutte woonomgeving. Een aantal bewoners heeft daarnaast een indicatie voor dagbesteding in komen samen op huiskamer 'r Trefpunt. Hier bieden we structuur, ontmoeting en huiselijkheid aan een groep van ongeveer 9 bewoners.

Dagen en tijden

Maandag t/m vrijdag (uitgezonderd maandag- en woensdagochtend), zaterdagavond en zondagmiddag. In overleg is veel mogelijk.

* Ochtend: 10.00-13.00 uur 

* Middag: 14.00-17.00 uur

* Avond: 18.00-20.00 uur

Jeanet is contactpersoon voor de vrijwilligers en werkt je in. Je staat altijd met een betaalde medewerker samen op de groep.

Contact

We maken graag kennis met u in de Venus, ook om een keer sfeer te proeven. U kunt Ellen Roodvoets, coördinator vrijwilligers bellen of een mailtje sturen:

Telefoon: 06-51294110 Mail: Vrijwilligerswerk@zgijv.nl

* we vragen een VOG aan als u als vrijwilliger bij ons komt werken.

Aanmelden als vrijwilliger

De Venus

Spoolderbergweg 19
8019 BB Zwolle
038-4 574 574
info@zgijv.nl
ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2019Website doorMotivo