Home | Werken & Leren | Geestelijk Verzorger
Terug naar Werken & Leren

Geestelijk Verzorger

Ben jij empathisch, verbindend en in staat onze bewoners en cliënten met uiteenlopende levensvisies te begeleiden op grond van hun eigen overtuigingen? Heb jij liefde voor het vak en hart voor de ouderenzorg?

Solliciteer

Dit ga je doen

Als geestelijk verzorger werk je conform de beroepsstandaard van de VGVZ en is je begeleiding gericht op zingeving, spiritualiteit en levensvragen, zowel individueel als in groepsverband (bijv. kringwerk / kerkdienst). 

De geestelijk verzorger staat cliënten bij in hun levensbeschouwelijke oriëntatie en zoekt samen met cliënten naar wat voor hen betekenis heeft en tot steun kan zijn. Ook in de laatste levensfase kan de geestelijk verzorger worden betrokken en eventueel een afscheidsritueel verzorgen. De geestelijk verzorger staat open voor mensen met allerlei levensovertuigingen, de persoonlijke levenssfeer wordt gerespecteerd. Naast de cliënten ondersteun je ook hun naasten, waar nodig en mogelijk.

Een aantal keren per jaar vinden op diverse locaties herdenkingsbijeenkomsten plaats. Familie, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers halen herinneringen op en herdenken samen hun overleden dierbaren.

Als geestelijk verzorger geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de Raad van Toezicht en het MT over levensbeschouwelijke en ethische aspecten van zorgverlening en beleid. 

Dit vragen wij

Je hebt een heldere visie op het vak geestelijke verzorging. Jouw uitstekende communicatieve vaardigheden maken dat je in staat bent om mensen in onze organisatie te inspireren. Je staat voor je zaak en gaat daarbij tactvol en begripvol om met andere betrokkenen. Je bent zelfstandig en werkt graag samen binnen diverse teams met een grote verscheidenheid aan medewerkers en leidinggevenden. Daarnaast vragen wij van jou:

  • Een afgeronde universitaire opleiding tot geestelijk verzorger
  • Aantoonbare en relevante werkervaring; bij voorkeur in de V&V
  • Je bent SKGV geregistreerd  (of de mogelijkheid binnen afzienbare tijd)
  • Bevoegdheid op grond van kerkelijke betrokkenheid, gezien het christelijk karakter van ZGIJV
  • Oog voor ethische kwesties en het vermogen hier helder en met tact over te communiceren
  • Kennis en kunde op het gebied van ethische vraagstukken
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto aangezien je op meerdere locaties wordt ingezet

Dit bieden wij

Een goede inwerkperiode, waarbij rekening wordt gehouden met jouw voorkennis en ervaring. We vragen wat van je, maar je krijgt er ook veel voor terug. Een uitdagende werkplek, een prettige werksfeer en leuke professionele collega’s. Het dienstverband wordt in eerste instantie aangegaan voor 10 uur per week met mogelijke uitbreiding in de loop van 2020 / 2021.

De CAO-VVT is van toepassing, de functie is ingedeeld in FWG 60.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerhard Kruizinga of Gertine Prins, geestelijk verzorgers, Via telefoonnummer 038-4574574

Reageren kan tot 15 november 2019. 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 

Solliciteer

Centraal Bureau

Zwartewaterallee 25-B
8032 DZ Zwolle
038 - 4574 574
ActizHKZ keurmerkZonnehuisgroep IJssel-Vecht © 2019Website doorMotivo